Compact, comfortabel en milieubewust wonen

In de directe omgeving van het bosrijke Aalter ligt het landelijke dorpje Bellem. We bezoeken er een nieuw woonerf van Hyboma, waar tussen de huizen in traditionele bouwstijl een moderne woning opvalt door haar eigenzinnig karakter. Een compact en rechtlijnig volume, nagenoeg helemaal gesloten langs de straatkant, en dus helemaal atypisch voor de gemiddelde Vlaamse verkaveling. De bouwheren Hans Lammens en Pascale Slock hebben er zowel langs buiten als langs binnen hun persoonlijke stempel op gedrukt.

Bouwgrond gaf de doorslag

Hans en Pascale waren reeds langer op zoek naar een woning of een bouwperceel. Ze wilden niet te ver van hun werk af wonen. Hans is bediende in garage Vannevel en Pascal staat in het lager onderwijs te Knesselare. Hun zoektocht concentreerde zich initieel vooral op de streek rond Merelbeke. Tot ze toevallig in Bellem langskwamen en er een vrij bouwperceel vonden in een nieuw, rustig woonerf van Hyboma, op wandelafstand van het centrum. 

Ze volgden hun buikgevoel en wisten meteen dat dit hun definitieve stek zou worden. Nochtans was geen van beiden te vinden voor een tradtitionele bouwstijl en hadden ze ook een persoonlijke kijk op de binneninrichting en het energieverbruik van hun toekomstige woning. Nadat Hyboma de verkoop van het appartement van Hans op zich had genomen, kon gestart worden met de bouw van hun nieuwe woonst.

Het bouwproces verliep vlot met Hyboma en op nauwelijks enkele maanden tijd was de ruwbouw klaar om afgewerkt te worden. Hans had ervoor gekozen om zelf de handen uit de mouwen te steken rekening genomen.

Eigentijds en eigenzinnig

Hans en Pascale wisten vooraf heel goed aan wat hun nieuwe woning moest voldoen: compact langs buiten, ruim en luchtig langs binnen. De architect van Hyboma vertaalde hun wensen in een zeer hedendaags ontwerp. Beide eisen werden ingewilligd door een strakke, rechtlijnige vormgeving. Door middel van een plat dak werd ruimteverlies onder een klassieke dakhelling vermeden. De buitenkant van de woning werd opgetrokken in een donkere gevelsteen. Vooraan bleef de gevel bijna helemaal gesloten. Zij- en achtergevels werden voorzien van ruime glaspartijen. Binnenin werd het ruimtegevoel onderstreept door met grote, open volumes te werken die in elkaar overvloeien. Geen plaatsverlies dus door gangen en deuren. Hoewel de woning langs buiten donker oogt, wordt de binnenkant nochtans rijkelijk overspoeld door natuurlijk daglicht. Al bij al een opvallende en karaktervolle verschijning in een eerder klassieke woonbuurt.

Comfort primeert

Hans Lammens: “We gingen er van uit dat het de laatste keer was dat we zouden bouwen. Daarom kozen we voor een hoog comfortniveau gekoppeld aan weinig onderhoud. Onze polyurethaan gietvloer met vloerverwarming is daar een mooi voorbeeld van, net als ons centraal stofzuigersysteem. Alles is snel en makkelijk te reinigen en zo houden we meer tijd over om te leven en te ontspannen”.

In vrijwel alles weken de bouwheren af van de standaard afwerkingsmaterialen, juist vanuit dat streven naar maximaal comfort. Overal werd een Led-verlichting aangebracht met intelligente schakelaars. De keuken wordt gedomineerd door een imposant keukeneiland dat tevens dienst doet als eettafel. De keuken loopt naadloos over in een relaxruimte met haardcassette met ventilator. In de badkamer trekt een vrijstaande designbadkuip alle aandacht naar zich toe, geflankeerd door een inloopdouche met regenkop. Ook op audiovisueel vlak is de woning voorzien van de allerlaatste snufjes.

De tuin moet nog afgewerkt worden, maar is ook volledig onderhoudsvrij geconcipieerd: terrassen in natuursteen, paden in kiezelsteen, een grote waterpartij en een omheining van steenkorven.

Verbazend energiezuinig

Een compacte bouwwijze, optimale isolatie, de haardcassette met uitblaasmonden, de Led-verlichting, de vloerverwarming, de grote glaspartijen voorzien van screens, de zonnepanelen op het dak en een warmtepomp maken van deze woning een toonbeeld van energiezuinigheid. Het globale E-peil van het huis ligt op 26. Een verbazingwekkend laag cijfer, dat zelfs door veel zogenaamde specifieke lage-energie woningen niet bereikt wordt. De subsidies en groene certificaten die ze hiermee verdienen, worden opieuw geïnvesteerd in extra luxe en comfort. En dat is slim bekeken !

Onze andere Referenties

Ontvang gratis onze brochure

Laat u inspireren door het verhaal van onze klanten en hoor de andere kant van het verhaal.Vraag aan
Een vraag?

Een vraag? Wij maken tijd voor jou!

Heeft u bijzondere wensen of bent u op zoek naar een unieke locatie en heeft u deze niet op onze website gevonden? Neem dan gerust contact met ons op via telefoonnummer 051 480 980 of per e-mail info@hyboma.be voor een passend en persoonlijk advies.

Maak een afspraak

0 favorieten
Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te vereenvoudigen en verbeteren. Meer weten