“Jacques en Martine verkochten hun grond en bouwden een nieuw huis”

Waarom Hyboma?

De bouwgrond lag klaar en de plannen voor het nieuwe huis waren getekend. Nog even en Jacques en Martine zouden de zaak overdragen aan hun zoon, en samen een nieuw leven beginnen. Maar de realiteit gooide roet in het eten: Jacques kreeg een hersenbloeding.

Het nieuwe huis

Toch ging de bouw van hun nieuwe huis uiteindelijk door. Martine: “Toen mijn man tegen alle verwachtingen in herstelde en naar huis mocht, vroeg hij me wat ik wilde. 'Ons nieuwe huis', zei ik. Maar ik wist dat mijn man niet meer in staat was om – zoals gepland – alles zelf te belopen. Rond die tijd kregen we een brief van Hyboma. De firma wilde weten wat we met de grond van plan waren. En zo zijn we met hen aan tafel gaan zitten.” Uit het gesprek bleek dat de oude plannen helemaal niet in de prullenmand moesten. Martine: “Hyboma heeft die oude plannen zo goed als helemaal uitgevoerd. Op aanraden van hun architect hebben we alleen de keuken groter gemaakt en de douchecel iets gedraaid, zodat de toegang veiliger en makkelijker is.”

Verkoop van stuk grond

Het getrouwde stel woont al in hun nieuwe huis. Martine: “We zijn heel tevreden. Alles is vlot verlopen. Om de verdere afwerking te financieren, wilden we het stuk grond verkopen dat ik bijna veertig jaar geleden van mijn man cadeau kreeg. Probleem was: niemand wilde de prijs betalen die ik in mijn hoofd had. Het ging om twee mooie, grote percelen binnen de ring van Torhout. Een ideale ligging, volgens mij. Maar de makelaars vonden dat die met zeventig meter te diep is. 'Niemand wil nog zo'n grote tuin', zeiden ze.” Uiteindelijk kregen Martine en Jacques van ons een interessant voorstel. Martine: “Hyboma wilde de grond herkavelen: twee kleinere percelen aan de straatkant en een groter perceel achteraan, dat bereikbaar is via een private toegangsweg. We kregen een voorschot en moesten alleen geduld hebben. Ze vroegen dertig maanden om de verkaveling aan te vragen en de gronden te verkopen.”

En toen ging het snel, volgens Martine. “De percelen zijn al verkocht! Alles is zo vlot verlopen dat ik alleen met de laatste kopers nog naar de notaris moet. Dan is alles achter de rug.”

Wil je ook op maat van jouw persoonlijke wensen bouwen?

Wij geven je graag vrijblijvend advies.

Contacteer ons

Onze andere Referenties

Ontvang gratis onze brochure

Laat je inspireren door de verhalen van Lieven en Patricia, Lionel en Maria, Geert en Freddy, en nog veel anderen die met ons bouwen. Zij vertellen je graag waarom ze voor ons kiezen.Vraag aan
Een vraag?

Een vraag? Wij maken graag tijd voor je.

Heb je bijzondere woonwensen? Ben je op zoek naar een unieke locatie? Of heb je niet op onze website kunnen vinden wat je zoekt? Contacteer ons via het telefoonnummer 051 480 980 of per e-mail via info@hyboma.be. Wij geven je graag persoonlijk advies.

Maak een afspraak

0 favorieten
Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te vereenvoudigen en verbeteren. Meer weten