"Als je positief verrast wil worden door het prijskaartje"

Waarom Hyboma?

Op twee jaar tijd gebeurde er veel in het leven van Sofie en Edward: twee kindjes geboren, allebei ander werk gevonden, een nieuw huis, het oude verkocht, en natuurlijk: verhuizen.

Verbouwen of bouwen?

Sofie: “We hadden ons oude huis in 2009 gekocht, dat toen ongeveer dertig jaar oud was. Het is een fijne plek om te wonen, want het ligt in een woonwijk met super buren. Maar er kwamen kosten aan: we plaatsen een nieuwe keuken, vervingen enkele ramen en installeerden een nieuw bad. Toch bleef ons verlanglijstje met verbouwingen groeien. We vroegen ons af: Is het niet goedkoper om te bouwen?

Het verschil liep op tot bijna 100.000 euro

Edward: “Toen we de knoop doorhakten om te bouwen, ging het snel. We begonnen met zoeken naar een nieuwe woning in december 2011. En in april 2012 tekenden we al de verkoopovereenkomst bij Hyboma.” Het stel had door omstandigheden maar enkele opties. Sofie: “Onze keuzemogelijkheden waren beperkt. Edward is vrijwilliger bij de brandweer in Maldegem. Dat betekent dat we niet verder dan vier kilometer van de kazerne mogen wonen. Toevallig bouwden twee andere bouwfirma's nieuwbouwprojecten in de buurt. We vroegen informatie bij ze aan en de verkopers kwamen langs. Maar telkens viel de prijs tegen. Zeker als je het vergelijkt met de prijs die Hyboma ons uiteindelijk aanbood. Je gaat het misschien niet geloven, maar het verschil liep op tot bijna 100.000 euro. En dat voor een vergelijkbare woning.”

Meer vertrouwen

In tegenstelling tot de andere bouwbedrijven kon onze verkoper het koppel wel overtuigen. Sofie: “We hadden meteen veel meer vertrouwen in Ronny. Het project dat hij voorstelde sprak ons meteen aan. Vanuit ons huis konden we het perceel zien, waar Hyboma vier oude huisjes zou afbreken voor zes nieuwe rijwoningen. De twee daarvan aan de buitenzijde zouden een halfopen bebouwing worden. Precies wat wij wilden.”

Snelle beslissing

Het stel kreeg nog wel met een probleem te maken: één van de twee halfopen bebouwingen was al verkocht, en voor de tweede had Ronny een paar uur later een afspraak. Sofie: “Zodra Ronny vertrokken was, is Edward de auto in gesprongen en naar onze bank gereden. Die was om 'uitzonderlijke redenen' gesloten. Dus, daar zaten we dan. Konden we zonder financiële zekerheid de beslissing nemen om het huis te kopen? Uiteindelijk hakte Edward de knoop door. Hij is iemand die risico's durft te nemen. Hij belde Ronny en even later tekenden we, met de nodige adrenaline in de vingers de verkoopovereenkomst.” Een spannende beslissing die ze met vertrouwen namen, zegt Edward: “Alles zat goed: de ligging, de prijs, het contact met Ronny en de voorwaarden van Hyboma. Ondanks dat het om een kant-en-klare woning gaat, kregen we nog veel vrijheid om van binnen alles naar onze hand te zetten. Zo veranderden we de hele indeling van de keuken en badkamer.”

De verkoop van het oude huis

Het stel verkocht hun huis zelf, maar profiteerde wel van het advies van Ronny: “Hij had een schatting van onze woning gemaakt. En die kwam overeen met wat anderen al zeiden. Ronny raadde ons aan om een correcte prijs te hanteren. 'Niet hoger. Dat schaadt het vertrouwen', zei hij. Diezelfde avond nog boden we onze woning te koop aan op Immoweb. De dag daarna kregen we een lawine aan telefoontjes. Het merendeel kwam van makelaars, maar er waren ook veel particulieren bij. Tien dagen later tekenden we al het compromis.”

De bouw van het nieuwe huis

Door de verkoop van hun oude huis moesten Sofie en Edward alleen nog wachten op de bouw van de nieuwe woning. Een spannende tijd volgens het stel: “We hadden met de kopers van onze oude woning een datum afgesproken waarop we de sleutel zouden afgeven. Ronny verzekerde ons dat het nieuwe huis in september 2013 klaar zou zijn. Maar na de afbraak van de oude huisjes gebeurde er lange tijd niets. Toen dat in september nog niet veranderde, hebben we Steve, de werfleider, opgebeld. Hij zei dat er een probleem was met de afwatering. Maar dat kon niet, want we hadden eerder al gezien dat alles met de riolering in orde was. Bleek dat het goedkeuringsattest bij de watermaatschappij op een bureau lag van iemand die op ziekteverlof was. Dat attest gaven we toen snel een duwtje in de rug.” En toen ging het vlot volgens Sofie: “Ik herinner me nog ons weekje vakantie in Center Parcs. Toen we vertrokken zagen we nog niks van ons nieuwe huis. Na onze vakantie: klaar tot de eerste verdieping.”

Vlot verloop

Op de bouwwerf verliep alles boven verwachting goed, zegt Edward: “De metsers hebben ongelooflijk hun best gedaan. Ondanks de barre winterkou werkten ze bijna elke dag verder. Te kou om te metsen? Dan werkten ze verder aan de isolatie. En als er iets mis dreigde te lopen, belden we Steve. Die zorgde dat het probleem onmiddellijk werd opgelost. We moesten onze vraag alleen even 'op mail zetten'. Door Steve bouwden we echt zonder zorgen. Hij zei bij de oplevering dat we voor hem een extra paar ogen waren geweest. Dat was fijn om te horen.”

Gelukkig verliep de verhuizing voor Sofie en Edward ook zonder problemen. “We mochten zelfs al vóór de officiële oplevering verhuizen. Dat moet je bij andere bouwfirma's eens proberen te doen!”

Wil je ook een woning in opbouw kopen?

Wij geven je graag vrijblijvend advies.

Contacteer ons

Onze andere Referenties

Ontvang gratis onze brochure

Laat je inspireren door de verhalen van Lieven en Patricia, Lionel en Maria, Geert en Freddy, en nog veel anderen die met ons bouwen. Zij vertellen je graag waarom ze voor ons kiezen.Vraag aan
Een vraag?

Een vraag? Wij maken graag tijd voor je.

Heb je bijzondere woonwensen? Ben je op zoek naar een unieke locatie? Of heb je niet op onze website kunnen vinden wat je zoekt? Contacteer ons via het telefoonnummer 051 480 980 of per e-mail via info@hyboma.be. Wij geven je graag persoonlijk advies.

Maak een afspraak

0 favorieten
Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te vereenvoudigen en verbeteren. Meer weten