“Als je een eigenzinnige bouwstijl wil”

Waarom Hyboma?

Een compact en rechtlijnig huis, bijna volledig gesloten langs de straatkant. De moderne woning van Hans en Pascale in het landelijke dorpje Bellem is atypisch, vergeleken met de gemiddelde Vlaamse verkaveling. Maar het eigenzinnige ontwerp is een bewuste keuze volgens de twee: “We wilden een woning bouwen waarop we zowel buiten als binnen een persoonlijke stempel konden drukken.”

Bouwgrond gaf de doorslag

Het koppel was al lang op zoek naar een woning of bouwperceel. Pascale: “We wilden niet te ver van ons werk wonen. Hans is garagebediende in Aalter en ik sta voor de klas in Knesselare. Onze zoektocht concentreerde zich eerst vooral op de streek rond Merelbeke.” Maar toen kwam het stel toevallig langs een vrij bouwperceel in Bellem. Hans: “De grond ligt in een nieuw, rustig woonerf van Hyboma, op wandelafstand van het centrum. We volgden ons buikgevoel, want dit is een plek waar we ons willen settelen. Nadat Hyboma de verkoop van mijn appartement regelde, konden we starten met de bouw van onze nieuwe woonst.” En dat ging erg vlot volgens hem: “Binnen enkele maanden was de ruwbouw al klaar voor de afwerking.”

Eigentijds en eigenzinnig

Naast een eigenzinnige bouwstijl hebben beiden ook een persoonlijke kijk op de binneninrichting en het energieverbruik van hun nieuwe woning. Pascale: “We wilden een compact huis vanbuiten, die ruim en luchtig is vanbinnen. De architect van Hyboma vertaalde onze wensen in een modern ontwerp. Daarbij hield hij heel goed rekening met onze eis van een strakke, rechtlijnige vormgeving.” En het resultaat mag er zijn, vindt Hans: “Door het platte dak vermijden we ruimteverlies. De buitenkant van de woning trokken we op in een donkere gevelsteen. Vooraan bleef de gevel bijna helemaal gesloten, en bij de zij- en achtergevel(s) voegden we ruime glaspartijen toe. Vanbinnen onderstrepen we het ruimtegevoel met grote, open volumes die in elkaar overvloeien. Zonder plaats te verliezen aan gangen en deuren. Hoewel de woning aan de buitenkant donker oogt, profiteren we binnen toch van rijkelijk veel daglicht.” Het bouwresultaat is een opvallende, karaktervolle verschijning in een klassieke woonbuurt.

Comfort primeert

Het bijzondere ontwerp is een bewuste keuze volgens het stel. Hans: “We gingen ervan uit dat het de laatste keer was dat we zouden bouwen. Daarom kozen we voor een hoog comfortniveau, gekoppeld aan weinig onderhoud. Alles is snel en makkelijk te reinigen. Zo houden we meer tijd over om te leven en ontspannen.” In vrijwel alles weken de twee af van de standaard afwerkingsmaterialen, juist vanwege dat streven naar een maximaal comfort. Pascale: “We brachten overal LED-verlichting aan met intelligente schakelaars. En in de keuken domineert een groot keukeneiland dat ook dienst doet als eettafel.” Het stel koos ervoor om de keuken naadloos over te laten lopen in een relaxruimte. En ook de badkamer pakten Hans en zijn partner grondig aan: “Hier trekt een vrijstaande designbadkuip alle aandacht naar zich toe, geflankeerd door een inloopdouche met regenkop.”, aldus de garagebediende uit Aalter.

Verbazend energiezuinig

Het nieuwe huis van het koppel is niet alleen eigenzinnig van bouwstijl. De woning is ook verbazend energiezuinig. De compacte bouwwijze, optimale isolatie, haardcassette met uitblaasmonden, LED-verlichting, vloerverwarming, grote glaspartijen voorzien van screens, zonnepanelen op het dak, en warmtepomp maken van dit adres een toonbeeld van energiezuinigheid. Hans: “Het globale E-peil van de woning ligt op 26. Een verbazingwekkend laag cijfer, dat zelfs door veel zogenaamde 'lage-energiewoningen' niet bereikt wordt.”

Voor het geld dat het koppel verdient met de subsidies en groene certificaten weten de twee wel een goede bestemming: “Dat investeren we opnieuw in extra luxe en comfort!”, zegt Hans met een grote glimlach.

Wil je ook op maat van jouw persoonlijke wensen bouwen?

Wij geven je graag vrijblijvend advies.

Contacteer ons

Onze andere Referenties

Ontvang gratis onze brochure

Laat je inspireren door de verhalen van Lieven en Patricia, Lionel en Maria, Geert en Freddy, en nog veel anderen die met ons bouwen. Zij vertellen je graag waarom ze voor ons kiezen.Vraag aan
Een vraag?

Een vraag? Wij maken graag tijd voor je.

Heb je bijzondere woonwensen? Ben je op zoek naar een unieke locatie? Of heb je niet op onze website kunnen vinden wat je zoekt? Contacteer ons via het telefoonnummer 051 480 980 of per e-mail via info@hyboma.be. Wij geven je graag persoonlijk advies.

Maak een afspraak

0 favorieten
Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te vereenvoudigen en verbeteren. Meer weten