Nieuwe verkaveling voor Middelkerke

Unieke samenwerking zorgt voor nieuwe woonbuurt

Middelkerke – Bouwonderneming Hyboma uit Kortemark, gemeente Middelkerke en de familie Vanhooren, eigenaars van camping ‘Zeester’, slaan de handen in elkaar om aan de Oostendelaan een nieuwe, betaalbare woonbuurt te realiseren. Via het project willen de drie partijen bouwen aan de toekomst van de kustgemeente.

“De verkaveling zal plaats bieden aan 29 nieuwbouwwoningen voor zowel open, halfopen als gesloten bebouwing” zegt Jimte Mylle, grondontwikkelaar bij Hyboma. “We kozen samen met de familie en gemeente voor die specifieke indeling omdat we zo een project creëren dat perfect bij de locatie en de wensen van de familie Vanhooren aansluit.”

Succesvolle samenwerking

De drie partijen zijn er rotsvast van overtuigd dat deze nieuwe verkaveling de nabije toekomst van Middelkerke verzekert. “Onze familie was op zoek naar een partij die, op het perceel, betaalbare woningen kan realiseren. Want alleen op die manier kunnen we ook jongeren overtuigen op in onze geliefde gemeente te komen wonen.”, vertellen Eric en Gilbert Vanhooren.

“Ook bij het gemeentebestuur vinden we het belangrijk dat jongeren en jonge gezinnen de mogelijkheid hebben om zich in onze kustgemeente te settelen.”, gaat burgemeester Janna Rommel-Opstaele (Open Vld) verder. “Daarom zorgden we voor een extra premie voor de nieuwe inwoners. In combinatie met de betaalbare woningen op het project, kan deze maatregel de jonge gezinnen over de streep trekken.”

Prachtige locatie

Het woonproject dat voortvloeit uit de samenwerking komt op zo’n 250 meter van het strand en wordt door de duinen van de zee gescheiden. “Een prachtige omgeving die we graag met de jongere generatie willen delen”, zegt Eric Vanhooren. “Een geschikt en betaalbaar project realiseren was dus absoluut noodzakelijk. Bovendien konden Jimte en Hyboma een project uittekenen dat het uitzicht van de omgeving niet zal verstoren en waarbij zoveel mogelijk van het huidige landschap wordt behouden. Zo kunnen de toekomstige bewoners ten volle van de omgeving en het uitzicht genieten.”.

‘Bouwen aan geluk’

Het eerste resultaat van de samenwerking is ter plaatse al te zien in de vorm van een bord waarop vermeld staat: ‘Fam. Vanhooren & Hyboma bouwen hier samen aan jouw geluk’. “We zijn heel tevreden met het resultaat van de plannen” zegt Gilbert Vanhooren. “Dat we met dit project het geluk van anderen verzekeren, maakt ook mijn familie en mezelf heel gelukkig.

De start van de werken aan deze nieuwe woonbuurt zijn gepland in het voorjaar van 2017. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via 051/480.980

Een vraag?

Een vraag? Wij maken graag tijd voor je.

Heb je bijzondere woonwensen? Ben je op zoek naar een unieke locatie? Of heb je niet op onze website kunnen vinden wat je zoekt? Contacteer ons via het telefoonnummer 051 480 980 of per e-mail via info@hyboma.be. Wij geven je graag persoonlijk advies.

Maak een afspraak

0 favorieten
Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te vereenvoudigen en verbeteren. Meer weten