Woonkrediet op laagste peil ooit

Hét moment om te bouwen

Op de website van spaargids.be is het duidelijk: de rente voor een hypothecair krediet was in België nog nooit zo laag. Met een gemiddelde van 2,631 procent, (van de tien voordeligste tarieven) is het dus hét moment om een woonlening aan te gaan voor uw Hyboma droomwoning.

In 2014 en begin 2015  was het bij de banken stormloop. De tarieven voor woonkredieten stonden zó laag dat we met z’n allen een eerste woonlening aangingen of een lopend woonkrediet lieten herfinancieren in ruil voor een ander en goedkoper exemplaar. Aan die stormloop kwam begin mei een einde, toen de langetermijnrente opnieuw omhoog ging. En analisten waren het roerend eens: de bodem was bereikt, de tijd van de laagste rentevoeten was voorbij.

Maar tot hun eigen verbazing kregen ze ongelijk. “Toen we het gemiddelde berekenden van de tien voordeligste tarieven voor een hypothecair krediet met vaste rente voor een looptijd van twintig jaar kwamen we uit bij 2,631 procent”, zegt Kristof De Paepe van Spaargids.be. “Nooit eerder is dit gemiddelde in België zo laag geweest. Het dichtst in de buurt naderden we op 2 juni vorig jaar, toen we uitkwamen bij een gemiddelde van 2,817 procent.”

Voor wie droomt van een nieuwbouwwoning is het nu dus een ideaal moment om met het bouwavontuur te beginnen. De huidige EPB-normen zorgen ervoor dat alle nieuwe woningen zeer energiezuinig zijn, zonder al te grote investeringen. De komende jaren zal, door de strengere normen, die investering om de normen te halen groter zijn. Kortom 2016 is het jaar om te bouwen. Kijk snel naar ons aanbod nieuwbouwwoningen

Let wel: Spaargids.be baseerde zich op de afficherentevoeten. De extra commerciële kortingen die banken tijdens onderhandelingen met klanten geven, zijn dus niet meegerekend.

Bron: www.nieuwsblad.be

Een vraag?

Een vraag? Wij maken graag tijd voor je.

Heb je bijzondere woonwensen? Ben je op zoek naar een unieke locatie? Of heb je niet op onze website kunnen vinden wat je zoekt? Contacteer ons via het telefoonnummer 051 480 980 of per e-mail via info@hyboma.be. Wij geven je graag persoonlijk advies.

Maak een afspraak

0 favorieten
Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te vereenvoudigen en verbeteren. Meer weten