Nieuwe residentie Quistello in Ertvelde

Twee huizen en 28 flats op hoek Garen- en Molenstraat

Buurtbewoners vragen zich al lang af wat met het braakliggend terrein op de hoek van de Garen- en Molenstraat zal gebeuren. Dat Mysterie is opgelost: er komen twee huizen en een appartementsgebouw met 28 flats.

Residentie Quistello heet de nieuwbouw. 'Aan de Garenstraat bouwen we in twee fasen dertig wooneenheden', zegt Ronny Vandemalle, de vertegenwoordiger van bouwfirma Hyboma in het Meetjesland. 'De eerste fase start in het voorjaar van  2016 en bestaat uit een woning en veertien appartementen. Ze moeten eind 2018 instapklaar zijn.' Als de verkoop goed loopt, start Hyboma met een tweede fase, waarbij het nog eens een woning en veertien appartementen neerpoot. Voor het gebouw heeft Hyboma al de bouwvergunning. 'Hoewel de buurtbewoners geen bezwaren hadden, ging de Evergemse gemeentelijke stedenbouwkundige dienst niet akkoord met onze eerste plannen voor zestien appartementen en acht woningen. Ze hameren op een verdichting van de woonkern. Beroep haalde niets uit, dus pasten we onze plannen aan.'

Tijdelijke verhuis niet nodig

Om aan de stedenbouwkundige verplichtingen van de gemeente Evergem te voldoen, worden op het terrein van 4.810 vierkante meter ook dertig garages en een ruime fietsberging gebouwd. 'Ons bedrijf neemt ook de verkoop van de oude woning voor zijn rekening' zegt Vandemalle. 'De kopers mogen in hun oude woning blijven wonen tot de nieuwe klaar is. Daarmee worden een tijdelijke verhuis en extra huurkosten uitgesloten. Als de bestaande woning nog niet is verkocht, wordt voor een gepaste oplossing gezocht om de tussentijdse betalingen voor de nieuwbouw te vereffenen.

Een vraag?

Een vraag? Wij maken graag tijd voor je.

Heb je bijzondere woonwensen? Ben je op zoek naar een unieke locatie? Of heb je niet op onze website kunnen vinden wat je zoekt? Contacteer ons via het telefoonnummer 051 480 980 of per e-mail via info@hyboma.be. Wij geven je graag persoonlijk advies.

Maak een afspraak

0 favorieten
Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te vereenvoudigen en verbeteren. Meer weten