Vlissegem verwelkomt nieuwe woonbuurt

Hyboma bouwt meer dan 100 nieuwe woningen

De Haan – Bouwmaatschappij Hyboma uit Kortemark realiseert samen met de gemeente een nieuwe verkaveling aan de Grotestraat in Vlissegem. Een project dat plaats zal bieden voor meer dan 100 nieuwe woningen.

De komst van de nieuwe verkaveling is een goede zaak, klinkt het bij de beide partijen: “De omgeving op en rond de verkaveling wordt volledig geanalyseerd en geoptimaliseerd. Op die manier zorgen we ervoor dat we niet alleen voor de toekomstige bewoners een optimale leefomgeving creëren, maar ook voor de huidige bewoners.” Zegt Frank Vanmeenen, commercieel directeur bij Hyboma.

Troef voor jonge gezinnen

De gemeente ziet in de nieuwe verkaveling vooral een grote troef voor de komst van nieuwe jonge gezinnen. Burgemeester Peter Breemersch: “Nieuwe gezinnen, ja. Maar belangrijk is dat we ook aan jonge gezinnen uit de gemeente zelf de kans geven om hier te blijven wonen en op die manier voor De Haan een goede bevolkingsmix te blijven garanderen. Verder is er ook voldoende aandacht voor een goede verdeling tussen een iets residentieler aanbod en betaalbaar wonen”.

Hyboma voorziet op het verkavelingsplan zowel loten voor open als halfopen bebouwing. En door het grote aanbod is er een verscheidenheid aan mogelijkheden. Daarnaast realiseert de bouwmaatschappij ook een aantal projecten waar ook gesloten bebouwing terug te vinden is. Kortom: voor elk wat wils.
voorbeeldwoning

Unieke verkoop- & bouwformule

“De nieuwe verkaveling zal ook aantrekkelijk zijn voor onze unieke Verkoop-en Bouwformule. Hiermee kan de klant gemakkelijk én zonder financiële risico’s van zijn huidige woning naar een nieuwbouwwoning verhuizen. Ideaal omdat 60% van de mensen die voor een tweede keer kopen, de financiën van de verkoop van hun eerste woning gebruiken voor de aankoop van de nieuwe woning” – vertelt Frank Vanmeenen.

“In de praktijk is het zo dat we de verkoop van de bestaande woning op ons nemen terwijl de klant de bouwgrond kosteloos kan reserveren. Pas als de verkoop van de woning rond is, wordt een contract voor de nieuwbouwwoning opgesteld. Bovendien kan de klant tot aan de oplevering in de bestaande woning blijven wonen. Zo vermijdt men 2 keer verhuizen of dubbele huur.”

Planning verkaveling

De vergunning voor de verkaveling werd in januari goedgekeurd en de werken aan de wegenis starten komende zomer. De verkoop van de loten is gepland voor het voorjaar van 2017. Wie op de hoogte wil blijven, kan contact opnemen met Hyboma op 051/480.980 of via de website www.hyboma.be

Een vraag?

Een vraag? Wij maken graag tijd voor je.

Heb je bijzondere woonwensen? Ben je op zoek naar een unieke locatie? Of heb je niet op onze website kunnen vinden wat je zoekt? Contacteer ons via het telefoonnummer 051 480 980 of per e-mail via info@hyboma.be. Wij geven je graag persoonlijk advies.

Maak een afspraak

0 favorieten
Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te vereenvoudigen en verbeteren. Meer weten