'Stop met alles te renoveren, nieuwbouw is soms beter'

Nog te weinig is er het besef dat het slopen van sommige oude woningen en het neerzetten van een volledig nieuwe bouw in heel wat gevallen een betere oplossing is. En dat zowel qua energiezuinigheid als vanuit financieel oogpunt. Om dat duidelijk te maken, kan de overheid de Vlaming nog heel wat meer en beter begeleiden. Dat zegt architect Geert Berkein, CEO van het gelijknamige architectenbureau, naar aanleiding van De Vlaamse Renovatiedag op zondag 28 mei.

Energiezuiniger en dus milieubewuster wonen is broodnodig. Automatisch kom je dan uit bij het vernieuwen van onze oudere, slecht geïsoleerde woningen, én dus bij renovatie. Op dat vlak is de Vlaamse Renovatiedag dan ook iets dat we alleen maar kunnen toejuichen. Alleen moeten we ons de vraag durven stellen waarom renoveren of verbouwen altijd wordt gezien als de enige, beste oplossing.

http://moneytalk.knack.be/geld-en-beurs/wonen/stop-met-alles-te-renoveren-nieuwbouw-is-soms-beter/article-opinion-857731.html

Een vraag?

Een vraag? Wij maken graag tijd voor je.

Heb je bijzondere woonwensen? Ben je op zoek naar een unieke locatie? Of heb je niet op onze website kunnen vinden wat je zoekt? Contacteer ons via het telefoonnummer 051 480 980 of per e-mail via info@hyboma.be. Wij geven je graag persoonlijk advies.

Maak een afspraak

0 favorieten
Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te vereenvoudigen en verbeteren. Meer weten