Terug naar overzicht

“Alles wat we van een woning verlangden en meer”

Op de nieuwe verkaveling Marelput in Roeselare kochten Wesley (43) en Myriam (37) vorig jaar een zogenaamde ‘projectwoning’, volledig door Hyboma ontwikkeld en gebouwd. “Wat de binnenafwerking betreft, hadden we de handen helemaal vrij en konden we volledig onze eigen smaak volgen.”

wesley-myriam-hyboma

Een nieuwe woning betekende voor Wesley en Myriam de start van een nieuw hoofdstuk in hun leven. “Myriam en ik hebben elk al een tienerdochter uit een vorige relatie”, zegt Wesley. “We woonden al een tijdje samen in mijn vroegere woning in Rumbeke, maar dat was zowel praktisch als gevoelsmatig niet ideaal. We wilden allebei een volledig nieuwe woning betrekken die aan onze nieuwe realiteit beantwoordde. Onze zoektocht was eigenlijk nog niet zo lang begonnen toen we toevallig langs de weg een bord opmerkten waarop het woonproject Marelput werd aangekondigd.”

Kopen op plan

Thuisgekomen bekeken Wesley en Myriam de eerste projectplannen eens rustig op de Hyboma-website en voor hen was het eigenlijk meteen zo goed als beslist: dit was helemaal wat ze zochten. “We namen meteen contact met Hyboma-bouwadviseur Kristof Proot”, zegt Wesley. “Die deed ons alle details van het bouwtraject uit de doeken en niet veel later zetten wij als de eerste toekomstige bewoners van dit Hyboma-project onze handtekening. Van de ruwbouwwerken hoefden wij ons niets aan te trekken. De ervaring en de routine van Hyboma en hun vaste netwerk van veelal lokale bouwprofessionals spraken voor zich. De woningen zijn mooi, eigentijds, energiezuinig en door de slimme indeling is het ruimtegebruik optimaal. Glaspartijen laten zonlicht op elke verdieping binnenvallen en de tuin en het terras achteraan zijn perfect zuid-georiënteerd.”

Heerlijk wonen

De vuurschaal-barbecue, het dartbord en de vogelvoedertafel in de tuin verraden dat het leven van de kersverse bewoners van deze nieuwe Hyboma-woning zich hier minstens evenveel binnen afspeelt als buiten. “Als je de absolute rust hier ervaart, is het haast niet te geloven dat we ons hier op slechts enkele minuten rijden bevinden van het centrum van Roeselare”, zegt Myriam. “Ook de afstand naar ons werk en naar alles wat we in ons dagelijkse leven nodig hebben is van hieruit bijzonder klein. Heel positief vond ik ook de uitweg waarover alle woningen achteraan beschikken. Dat zogenaamde ‘kruiwagenpad’ is zo’n 24 meter lang en biedt een gemakkelijke en discrete uitweg vanuit onze tuin, ideaal voor onze fiets- en motorritjes.”

Goede klik

Voor Wesley en Myriam was de binnenafwerking van de woning nog volledig vrij in te vullen. Al stonden ze er bij die keuzes natuurlijk niet alleen voor. “Onze werfleider Jonah verrichtte schitterend werk”, zegt Wesley, die zelf ook over een flinke technische bagage beschikt. “Ik geef toe dat ik mij misschien wel eens als de ‘officieuze werfleider’ opstelde. Maar het mag gezegd, de aanpak van alle Hyboma-mensen en -aannemers getuigde van een ongeziene professionaliteit. Foutjes of misverstanden waren er amper en indien ze zich toch voordeden, dan zorgden zowel Jonah als de vakmensen zonder enige discussie voor een oplossing. Voor de verlichting hebben we zelf gezorgd, maar de elektricien reikte ons spontaan enkele verlichtingstips aan die onze leefruimte nu een grote dienst bewijzen.”

Kiezen voor harmonie

Het kiezen van de materialen was voor Wesley en Myriam een heel satisfying avontuur. “Dan wordt het allemaal echt hé”, zegt Myriam. “Je creëert letterlijk stap voor stap je eigen toekomstige omgeving. Op onze keuken na, waar we een voorkeur hadden voor een wat duurder massief eiken blad, volstonden de door Hyboma opgegeven budgetten overal ruimschoots. Voor onze vloer beneden kozen we voor een Surface Cool Grey keramische tegel. In de keuken en in de badkamer werd gespeeld met de patroontegeltjes Surface Grey Decor. Het bad werd afgewerkt met de tegeltjes Surface Off White. Door te kiezen voor tegels uit één en dezelfde lijn ontstond er doorheen de hele woning een mooie harmonie.”

Leven met licht

Extra aandacht schonken Myriam en Wesley ook aan de lichtinval. “Wij houden van licht in huis” zegt Myriam. “Met haar grote, hoogisolerende raampartijen was de woning daarop eigenlijk al voorzien. Maar op onze vraag werd binnen ook gekozen voor witte eiken trappen zonder stootborden. Door de trappen heen kan het zonlicht nog beter binnenvallen en krijgen de traphallen nog meer helderheid en een nog ruimtelijker gevoel.”

Qua oppervlakte breekt deze woning met haar zes op acht meter geen records. Toch beschikt ze over ruime vertrekken, waaronder vier volwaardige slaapkamers en de soms zo vaak vergeten bergruimtes. Nergens geeft deze woning je een ‘benepen’ gevoel. Met doordachte oplossingen werd de oppervlakte overal optimaal benut. “We wonen hier perfect”, vindt Wesley. “Onze woning is bovendien uiterst energiezuinig, zonder dure of moeilijke technische ingrepen. Willen we in de toekomst nog verder gaan op het vlak van energieneutraal wonen, dan is onze elektrische installatie daarop wel al voorzien.”

Vind jouw nieuwbouwwoning