hyboma-nieuws

Op de hoogte van
ons laatste nieuws

20240506 JJ Meelstraat 90 8792 Desselgem Waregem 31 ZL

8 juni:Kijkdag van 13u tot 16u in deze instapklare woning met landelijk zicht te Desselgem.

Deze energiezuinige instapklare woning te Desselgem ontdekken? Kom langs tijdens de kijkdag op zaterdag 8 juni van 13u-16u.

Portret Hof Ter Prinne 7

We hadden deze stap al eerder moeten zetten.

Hadden Geert Lingier (60) en Maddy Cornette (58) vijf jaar geleden geweten wat ze nu weten, dan hadden ze hun verhuis naar een nieuw Hyboma-appartement niet zo lang uitgesteld. “Hier vonden we alles wat we op het vlak van wonen verlangden en meer,” klinkt het bij het tevreden koppel.

Harelbeke koppel 30 Groot

Vlot van hun woning naar een nieuw appartement

Leeg nest, nieuwe kansen, vonden Jean-Marie Roos (62) en Nancy Molly (59) toen hun volwassen kinderen het ouderlijke nest hadden verlaten. Daarom besloten ze hun Kortrijkse gezinswoning in te ruilen voor een volledige nieuw Hyboma-appartement in Harelbeke. “Op elk vlak een positieve beslissing”, klinkt het unisono bij de tevreden bewoners.

Aardooie koppel 18 Groot

Naar nieuwe woning in recordtijd

Dat er een krapte heerst op de woningmarkt konden Eveline (42) en Jens (44) aan den lijve ondervinden toen ze vorig jaar Evelines vroegere woning te koop stelden. “Nog geen week nadat de immo-afdeling van Hyboma de woning te koop had aangeboden was ze al voor een mooie prijs verkocht”, zegt Eveline. “Een prima start om de aankoop van onze nieuwe woning te helpen bekostigen.”

Westende koppel 16 Groot

Dromen najagen

Wachten tot je pensioenleeftijd om te doen wat je echt gelukkig maakt is eigenlijk zonde. Na vele jaren keihard werken besloot het slagerskoppel Stefan Vanoverschelde (53) en Annie Demuynck (55) drie jaar geleden tot een carrièreswitch: de start van hun eigen geitenboerderij. De financiering van die lang gekoesterde droom kreeg een flinke duw in de rug dankzij Hyboma, die na de verkoop van hun eigendom op die plek het woonproject Residentie Nys ontwikkelde.

6-procent-btw-voorwaarden-hyboma

Geniet nu nog tijdelijk van 6% btw!

Een huis of appartement kopen waar voorheen een afbraakgebouw werd gesloopt? Dan kan dit tijdelijk nog in heel Vlaanderen, onder bepaalde voorwaarden, aan het verlaagde btw-tarief van 6% in plaats van 21%. Zo wil de regering de bouwsector en de kopers een fiscaal duwtje in de rug geven. Deze maatregel maakt het dus een pak voordeliger om jouw nieuwe thuis te kopen.

Meeneembaarheid registratierechten enkel dit jaar nog mogelijk - Hyboma

Meeneembaarheid registratierechten laatste jaar ingegaan

Wie zijn huis vandaag verkoopt en een andere woning koopt, kan de registratierechten voor de eerste woning gedeeltelijk aftrekken van die van de tweede. Dat systeem van ‘meeneembaarheid’ wordt eind dit jaar definitief afgeschaft. Nog tot eind 2023 heb je als koper de keuze tussen een nieuw verlaagd tarief of de voordelige meeneembaarheid.

Ieper luc martine hyboma 1 kopie

Nieuwe woonst als tweede adem

Hun ruime vrijstaande woning in Veurne inruilen voor een nieuwbouwappartement in Ieper was voor jonge zeventigers Luc Vandersteene en Martine D’Haene geen eenvoudige beslissing. Toch is de balans één jaar na de verhuis over de hele lijn positief. “We zouden iedereen die in onze situatie terechtkomt deze stap aanraden”, zegt Luc. “We gaven onze levenskwaliteit een nieuwe start.”

Jean-francois-mieke-hyboma

Jean-François en Mieke ruilden woning voor nieuwbouwappartement in Residentie Justine

Je krampachtig blijven vasthouden aan het vertrouwde is niet altijd verstandig. Het bouwverhaal van Jean-Francois en Mieke uit Lauwe was een levensles in hoe je de dingen soms eens anders moet durven bekijken. Nieuwe inzichten leverden hen zowel een mooi financieel voordeel op als een prachtige nieuwbouwwoonst.

Mockup inspiratieboek 2023 1 Groot

Ontdek alle mogelijkheden voor jouw nieuwe thuis in ons gratis inspiratieboek.

Je bouwplannen vlot realiseren? Hyboma helpt je op weg.

Aan het begin van een bouwtraject sta je voor heel wat keuzes. Om het je makkelijker te maken, tonen we je graag enkele voorbeelden van hoe wij voorgaande projecten aanpakten. Van plannen en indeling tot bouwstijl en afwerking.

Vraag nu ons inspiratieboek aan en ontvang eerstdaags de leukste woonideeën in je bus.

STUUR MIJ EEN GRATIS INSPIRATIEBOEK