hyboma-nieuws

Op de hoogte van
ons laatste nieuws

6-procent-btw-voorwaarden-hyboma

Geniet nu nog tijdelijk van 6% btw!

Een huis of appartement kopen waar voorheen een afbraakgebouw werd gesloopt? Dan kan dit tijdelijk nog in heel Vlaanderen, onder bepaalde voorwaarden, aan het verlaagde btw-tarief van 6% in plaats van 21%. Zo wil de regering de bouwsector en de kopers een fiscaal duwtje in de rug geven. Deze maatregel maakt het dus een pak voordeliger om jouw nieuwe thuis te kopen. En dit voorlopig nog tot eind 2023, mis dus deze kans niet.

Meeneembaarheid registratierechten enkel dit jaar nog mogelijk - Hyboma

Meeneembaarheid registratierechten laatste jaar ingegaan

Wie zijn huis vandaag verkoopt en een andere woning koopt, kan de registratierechten voor de eerste woning gedeeltelijk aftrekken van die van de tweede. Dat systeem van ‘meeneembaarheid’ wordt eind dit jaar definitief afgeschaft. Nog tot eind 2023 heb je als koper de keuze tussen een nieuw verlaagd tarief of de voordelige meeneembaarheid.

Ieper luc martine hyboma 1 kopie

Nieuwe woonst als tweede adem

Hun ruime vrijstaande woning in Veurne inruilen voor een nieuwbouwappartement in Ieper was voor jonge zeventigers Luc Vandersteene en Martine D’Haene geen eenvoudige beslissing. Toch is de balans één jaar na de verhuis over de hele lijn positief. “We zouden iedereen die in onze situatie terechtkomt deze stap aanraden”, zegt Luc. “We gaven onze levenskwaliteit een nieuwe start.”

Jean-francois-mieke-hyboma

Jean-François en Mieke ruilden woning voor nieuwbouwappartement in Residentie Justine

Je krampachtig blijven vasthouden aan het vertrouwde is niet altijd verstandig. Het bouwverhaal van Jean-Francois en Mieke uit Lauwe was een levensles in hoe je de dingen soms eens anders moet durven bekijken. Nieuwe inzichten leverden hen zowel een mooi financieel voordeel op als een prachtige nieuwbouwwoonst.

Proot Kristof 5

Laat energietransitie duwtje in de rug zijn

Het zijn uitdagende tijden voor wie op zoek is naar een nieuwe woning. De energieprijzen maken bokkensprongen en de opgelegde energieregels worden elk jaar strenger. Voor wie nu een woning wil kopen liggen twijfel en onzekerheid op de loer. Toch is er geen reden tot wanhoop, luidt het bij de bouwadviseurs van Hyboma. “Wie het slim aanpakt kan zeker nog betaalbaar en comfortabel wonen.”

moderne-woning-hyboma-koksijde

Energiezuinige nieuwbouw verlaagt je energiefactuur

Thermostaat lager zetten, korter douchen, de vaatwasser gebruiken in plaats van met de hand af te wassen … De laatste tijd worden we om de oren geslagen met tips om energie te besparen. Maar de grootste besparing op je factuur? Dat is je woning zélf!

Vind-jouw-bouwgrond-hyboma

Investeren in bouwgrond? Check eerst stedenbouw!

Ga je bouwen? Dan geeft de overheid je doorgaans niet zomaar carte blanche. Er zijn regels te volgen: de zogenoemde stedenbouwkundige voorschriften. Wat ze precies bepalen? En waar je ze vindt? Lees verder.

investeren-hyboma-vastgoed

Investeren in vastgoed?  3 tips voor dé toplocatie

Dat hangt voornamelijk af van je hoofdwoonplaats. De afgelopen jaren kopen mensen steeds vaker vastgoed dicht bij de stadskern. Wij geven jou hieronder drie tips om de ideale locatie te vinden voor je toekomstige vastgoedinvestering.

Stabiliteit opmeting 2maart23 10

Bouwen met beide voeten op de grond.

Voor veel mensen is het bouwen van een woning de belangrijkste financiële stap die ze in hun leven zetten. Sta je zelf aan de vooravond van je bouwverhaal, dan neem je natuurlijk graag alle details van dat proces één voor één onder de loep. Een belangrijk aspect blijft daarbij vaak wat onderbelicht: de grondsondering. “Wie later geen onvoorziene kosten wil, laat best zo’n sondering uitvoeren”, zegt Johan, technisch adviseur bij Hyboma.

Mockup inspiratieboek 2020 3

Ontdek alle mogelijkheden voor jouw nieuwe thuis in ons gratis inspiratieboek.

Je bouwplannen vlot realiseren? Hyboma helpt je op weg.

Aan het begin van een bouwtraject sta je voor heel wat keuzes. Om het je makkelijker te maken, tonen we je graag enkele voorbeelden van hoe wij voorgaande projecten aanpakten. Van plannen en indeling tot bouwstijl en afwerking.

Vraag nu ons inspiratieboek aan en ontvang eerstdaags de leukste woonideeën in je bus.

STUUR MIJ EEN GRATIS INSPIRATIEBOEK