Westende Hofstraat 1 wimdewulf fotografie 12

Investeren
in vastgoed

WAAROM INVESTEREN?

Laat je spaargeld opbrengen.
Vijf goede redenen om te investeren in vastgoed:

01

Hogere opbrengst dan spaarboekje

Vastgoed brengt meer op dan je centen op een spaarrekening laten staan. Door je eigendom te verhuren en eventueel later te verkopen, creëer je naast huurinkomsten ook meerwaarde op de verkoop.

02

Een risicoloze investering

Vastgoed is niet afhankelijk van een onvoorspelbare beurs. De waarde van je eigendom stijgt en de huurinkomsten die je ontvangt, zijn stabiel en kunnen worden geïndexeerd.

03

Een complexloze investering

Investeren in vastgoed is niet moeilijk: het kan perfect zonder enige voorkennis en bovendien krijg je iets tastbaars voor je geld terug, wat niet het geval is bij aandelen of obligaties.

04

Fiscaal voordeel
bij lening

Je hoeft niet het volledige bedrag op je rekening staan hebben om een vastgoedinvestering aan te gaan. Je kunt hiervoor een hypothecaire lening aangaan bij de bank.

05

Geen meerwaardebelasting bij verkoop na vijf jaar

De overheid stimuleert mensen actief om te investeren in vastgoed. Zo moet je bij verkoop geen belastingen betalen op de winst, als je je eigendom langer dan 5 jaar in bezit houdt.

Benieuwd welke investeringspanden wij in ons aanbod hebben?

investeringspanden-hyboma
Hires Hyboma WAL 8456

SLIM LANGETERMIJNSPAREN

Investeren in vastgoed: een veilige én slimme langetermijnbelegging

Vastgoed is vandaag niet meer weg te denken uit de investeringswereld. Het is veiliger dan aandelen kopen en brengt meer op dan je spaarrekening. Maandelijks krijgt je inkomen een boost door de huurinkomsten. Verkoop je later jouw eigendom? Dan maak je een mooie winst op de aankoopprijs. Conclusie? Investeren in vastgoed is een slim en veilig plan.

01

Welke mogelijkheden bestaan er wanneer je in vastgoed wil beleggen?

Er zijn twee manieren om in vastgoed te investeren: onrechtstreeks of rechtstreeks.

Bij onrechtstreeks beleggen, of passief investeren, stop je je spaargeld in investeringspanden. Dan ben je niet de eigenaar van het pand, maar krijg je wel een deel van de huurinkomsten. Het risico van dit soort investeringen is kleiner, maar ook het rendement is kleiner.

Bij rechtstreeks investeren, ook wel het 'buy and hold'-principe genoemd, koop en verhuur je zelf een woning, appartement, kantoor of studentenkamer. Het rendement ligt hier hoger, omdat je niet enkel maandelijks maar ook op het einde van de rit (bij een eventuele verkoop) een mooie som verdient. Let wel: verhuren brengt ook kosten met zich mee.

02

Wat zijn de voordelen van investeren in vastgoed?

  1. Vastgoed brengt meer op dan een spaarboekje.
  2. Een vastgoedinvestering is minder risicovol dan de aandelenmarkt.
  3. Investeren in vastgoed is simpeler dan aandelen kopen.
  4. Je kan geld lenen voor je vastgoedinvestering.
  5. De overheid stimuleert vastgoedinvesteringen.
03

Belastingen op een tweede woning: hoe zit dat precies?

Huuropbrengst is vrijgesteld van belastingen. Houd er wel rekening mee dat je belastingen moet betalen op het geïndexeerde kadastraal inkomen, verhoogd met 40%.

Gebruikt de huurder de woning (of een deel ervan) voor beroepsdoeleinden? Dan betaal je niet enkel een belasting op het geïndexeerde kadastraal inkomen, maar ook op de bruto-huurinkomsten.

Ben je van plan om je pand van de hand te doen? De overheid stimuleert mensen om vastgoed te kopen en verkopen. Dat doen ze in de vorm van een belastingvrijstelling: zo betaal je geen belastingen op de winst of meerwaarde bij verkoop na 5 jaar.

Wil je het pand toch liever vroeger verkopen? Opgelet: dan betaal je een belasting van 16,5% op de gecreëerde meerwaarde. Wil je je tweede woning alsnog snel van de hand doen? Dan doe je dat best binnen de 2 jaar na aankoop. Zo recupereer je nog een deel van de registratierechten.

NIEUWS

Investeren in vastgoed om vervolgens te verhuren? Lees alles over de laatste investeringstrends binnen de vastgoedwereld in onze blogberichten.

tips-investeren-hyboma

9 tips om succesvol te investeren in vastgoed

Wie investeert in vastgoed, gaat hierbij niet over één nacht ijs. Het is en blijft tenslotte een belangrijke investering. Wij geven je 9 tips om succesvol te investeren in vastgoed.

Ontdek de 9 tips
Hires Hyboma WAL 8387

Kopen en verhuren: een slimme keuze!

Of een huis kopen en verhuren interessant is? Zeker weten. Want met deze investering vergroot je jouw vermogen. Ontdek onze tips om het slim aan te pakken.

Leer er alles over
hyboma-investeren-in-vastgoed

Denk aan de toekomst

Beleg in vastgoed
met Terra²

Om gronden en panden aan te kopen en de toekomstige uitbouw ervan te financieren, geeft Terra² - onderdeel van de Hyboma-groep - een doorlopende obligatielening uit. De Terra²-obligaties leveren gegarandeerd een mooi rendement op.

ONTDEK ONZE OBLIGATIELENING
Hires Hyboma WAL7259