Terug naar overzicht

Dromen najagen

Voormalige eigendom slagerskoppel werd Residentie Nys in Westende

Wachten tot je pensioenleeftijd om te doen wat je echt gelukkig maakt is eigenlijk zonde. Na vele jaren keihard werken besloot het slagerskoppel Stefan Vanoverschelde (53) en Annie Demuynck (55) drie jaar geleden tot een carrièreswitch: de start van hun eigen geitenboerderij. De financiering van die lang gekoesterde droom kreeg een flinke duw in de rug dankzij Hyboma, die na de verkoop van hun eigendom op die plek het woonproject Residentie Nys ontwikkelde.

Westende koppel 16 Groot

Het roer helemaal omgooien

Het roer helemaal omgooien vergt moed. Dat is precies wat Annie en Stefan deden door na 24 jaar hun succesvolle slagerij met bijbehorende woning in Westende van de hand te doen om even verderop in Middelkerke een geitenboerderij uit de grond te stampen. “Toen we de knoop hadden doorgehakt om ons huis en de slagerij te verkopen, hebben we toch wel even moeten nadenken over hoe onze toekomst er precies ging uitzien” zegt Stefan. “De traditionele boerderij van mijn ouders converteren tot een moderne geitenmelkerij vereiste niet alleen nieuwe vakkennis, maar ook een stevig startbudget. Om snel de nodige liquide middelen vrij te krijgen besloten we onze woning en slagerij aan Hyboma te verkopen.”

Bewonermix

Na de verkoop en afbraak ontwikkelde Hyboma de voormalige eigendom van Annie en Stefan tot Residentie Nys. Het woonproject bestaat uit achttien kwalitatieve en goed gelegen appartementen in een ontwerp van architect Pieter Popeye van PVL Architecten. Hij koos voor een strak en tijdloos ontwerp dat naadloos aansluit bij de omgeving. Kopers, zowel mensen uit de omgeving als tweedeverblijvers en investeerders toonden snel interesse, zodat er op dit moment nog slechts enkele appartementen beschikbaar zijn. Omdat die eerste samenwerking met Hyboma zo vlot was verlopen, besloten Annie en Stefan na overleg binnen de familie om ook een stuk grond in Koksijde dat in onverdeeldheid zat, aan Hyboma te verkopen. Na het bekomen van de omgevingsvergunning ontwikkelden zij daar vijf bouwkavels en garages. “We zijn volbloed ondernemers, wat ons gezond achterdochtig maakt als het over zaken gaat”, zegt Stefan. “Wij spelen graag op safe en gaan enkel met mensen in zee van wie we het gevoel hebben dat ze ons niets willen wijsmaken. Dat bleek in onze beide overeenkomsten met Hyboma helemaal het geval. De aankoopverantwoordelijke toonde zich een meester in het uitdokteren wat er specifiek voor de ontwikkeling van ons vastgoed mogelijk was. Dat zorgde voor een vlotte afhandeling van alles wat vergunningen en attesten betrof. De duidelijkheid over zowel de praktische als de financiële kant, het overleg en de stiptheid maakten dit voor ons eigenlijk een vastgoedverhaal uit het boekje.”

Fascinerend bouwverloop

Ook na de verkoop van hun slagerij en woning bleven Annie en Stefan vanop een zekere afstand de werken volgen. “Het was fascinerend om het hele raderwerk van architect, werfleider en aannemers in werking te zien”, zegt Stefan. “Bij Residentie Nys hebben de kopers zelf nog alle vrijheid om de afwerking van hun appartement te kiezen: keuken, badkamer, vloeren, binnendeuren… Ze kunnen dus hun eigen creatieve toets geven aan de inrichting van hun appartement.”

Beleggers en bewoners

De vraag naar vastgoed aan onze kust blijft groot. Vooral de generatie van vijftigplussers toont zich bereid om te investeren in kustvastgoed. Opvallend is wel dat net die groep van kandidaat-kopers veeleisend is. Dat zorgt ervoor dat vooral nieuwe ruime en moderne appartementen met balkon gegeerd zijn. De appartementen in Residentie Nys beschikken over één of twee slaapkamers, een zonnige tuin en/of terras en een gemeenschappelijke fietsenberging. “De ligging in het centrum van Westende-Dorp, op amper een kilometer van de zee” blijkt voor veel kandidaat-kopers ook een sterke troef”, zegt Annie. “Alles bevindt zich hier net om de hoek: bakkers, slagers, supermarkten, restaurantjes en openbaar vervoer. Er is altijd parkeergelegenheid en het is hier heerlijk wandelen in de Warandeduinen, relaxen op het strand of frisse lucht ademen op één van de vele recreatieve fietsroutes in de buurt.”


Hyboma richtte in Residentie Nys ook een appartement als kijkappartement in.

Wil jij ook weten welke mogelijkheden jouw eigendom biedt?