Terug naar overzicht

Een lastenboek voor je woning: wat is het?

Als je van plan bent een huis te bouwen wil je op voorhand een goed zicht hebben op wat je bouwproject in totaal gaat kosten. Het is vooral interessant om te weten wat er concreet is inbegrepen in de prijs en wat niet. Een lastenboek of bestek zorgt op dat vlak voor duidelijkheid.

lastenboek-woning-hyboma

Wat staat er in een lastenboek?

In een lastenboek kan je in begrijpelijke taal de verschillende stappen van je bouw van a tot z volgen. Eerst en vooral krijg je via grondplannen en doorsnedes vanuit verschillende standpunten te zien op welke plaats in de verkaveling je huis staat. Je krijgt zelfs al het eindresultaat te zien in 3D-beelden zodat je een realistisch beeld hebt van je toekomstige woning. Er staat ook precies omschreven hoe jullie huis of appartement zal gebouwd worden en met welke materialen. Van de grondwerken tot en met de afwerking van je keuken.

Wat is inbegrepen en waarvoor is er een meerkost?

Het is handig om op voorhand te weten wat alles je gaat kosten. In het lastenboek staat precies wat je voor jouw budget krijgt. Als je je keuken of badkamer graag volledig volgens je eigen smaak wil inrichten is dat zeker mogelijk. Je krijgt dan telkens een gedetailleerd overzicht van de meerkosten. Samen met je bouwadviseur overloop je alle werken en weet je op welke extra kosten je moet rekenen.

Mockup inspiratieboek 2023 1 Groot

Ontdek alle mogelijkheden voor jouw nieuwe thuis in ons gratis inspiratieboek.

Je bouwplannen vlot realiseren? Hyboma helpt je op weg.

Aan het begin van een bouwtraject sta je voor heel wat keuzes. Om het je makkelijker te maken, tonen we je graag enkele voorbeelden van hoe wij voorgaande projecten aanpakten. Van plannen en indeling tot bouwstijl en afwerking.

Vraag nu ons inspiratieboek aan en ontvang eerstdaags de leukste woonideeën in je bus.

STUUR MIJ EEN GRATIS INSPIRATIEBOEK