Terug naar overzicht

Hyboma maakte slapende bouwgrond wakker voor Michel in Lochristi

In het bloemistendorp Lochristi zagen azaleateler op rust Michel (67) en zijn broer de kans om hun sinds lang ‘slapende’ bouwgrond eindelijk te laten opbrengen. Hyboma begeleidde de herverkaveling en verkoop. “Een belangrijke les voor wie zijn bouwgrond maximaal wil laten renderen: kies een grondontwikkelaar die het klappen van de zweep kent,” tipt Michel.

Michel-hyboma

Al in 1994 kochten Michel De Vriendt en zijn broer in Lochristi een mooi stuk bouwgrond. “Mijn broer bouwde er voor zichzelf een woning met een ruime tuin. Het resterende deel daarvan, in totaal meer dan 23 are, willen we nu graag van de hand doen. Tot voor kort was dit resterende stuk grond nog opgedeeld in vijf loten. In overleg met Hyboma besloten we om er vier grotere loten van te maken: twee voor mezelf, twee voor mijn broer. Elk van de loten is tussen de vijf en zeven are groot en is bestemd voor halfopen bebouwing. De herverkaveling die nodig was, regelde Hyboma voor ons.”

EXPERTENWERK

Aankopen, beheren of (her)verkavelen van gronden en panden is niet iets wat je dagelijks doet. “Deze nieuwe ervaring leerde ons dat het echt belangrijk is om altijd met een ervaren partner in zee te gaan”, zegt Michel. “Wij hadden nog niet eerder met Hyboma samengewerkt, maar we hebben de meerwaarde van een grondontwikkelaar die van aanpakken weet aan den lijve ondervonden. Onze Hyboma-contactpersoon bleek ons elk detail te kunnen uitleggen op het vlak van grondontwikkeling. Hij ging ook meteen na wat de wettelijke mogelijkheden voor onze grond waren en hij zocht met ons mee naar de geschikte opdeling en bestemming. Het was prettig te zien hoe alles uiterst correct werd opgevolgd.”

VEILIGE CLAUSULE

Bij een (her)verkaveling heb je als verkoper verschillende mogelijkheden. In het geval van Michel en zijn broer stelde Hyboma de formule voor van een samenwerking ‘met opschortende voorwaarde van het bekomen van een vergunning’. “Dat betekende in ons geval dat, zodra het verkoopbaarheidsattest van de gronden afgeleverd zou zijn, ze binnen de achttien maanden verkocht dienden te zijn. Dat is een veilige clausule voor alle partijen. Voor ons was het belangrijk dat we een perfect vangnet hadden voor mocht het ergens fout lopen. Wij blijven de volle eigenaar van de gronden tot de verkoop rond is. Dat Hyboma intussen alle administratie voor de verkaveling in orde bracht en zelfs alle kosten , zoals de aansluitingskosten voor water en elektriciteit prefinancierde, was een extra pluspunt.”

Beleggen in bouwgrond was ook in 1994 al een goed idee. “Grond is in onzekere tijden altijd een goede belegging”, zegt Michel.

Wil jij ook meer uit jouw slapende bouwgrond halen? Contacteer Hyboma en we bekijken graag de mogelijkheden met jou.