Terug naar overzicht

Je sleutel-op-de-deurwoning: welke materialen kies je?

Bouwen is kiezen. Van bakstenen over vloertegels tot ramen en deuren: aan jou om te bepalen wat je mooi vindt en wat past binnen je budget. Een woordje uitleg.

sleutel-op-deurwoning-materialen-hyboma

Sleutel-op-de-deur en toch uniek

Bij Hyboma kun je sleutel-op-de-deur bouwen. Dan regelen wij álles voor jou: van ad­ministratie tot oplevering. De basis voor jouw stekje? Een van onze conceptwoningen. Die gaan van modern over landelijk tot tijdloos. Voor alle duidelijkheid: zo’n concept­woning is een begín. Jij, als bouwheer, vult verder aan met jouw wensen en behoeften. Op het einde van de rit heb je dus een gepersonaliseerde woning met bouwmaterialen die je zelf koos.

Bouwmaterialen bepalen de prijs

Hoe verloopt die materiaalkeuze? Wel: vóór je tekent, sturen we je op pad naar onze leveranciers. Je kuiert door showrooms en kiest je favoriete bouwmaterialen. Die nemen we op in het lastenboek en de offerte. Zo ken je van bij de start het totale kostenplaatje van je sleutel-op-de-deurwoning.

Bouwmaterialen voor binnen

Binnenin heb je vrij spel om je woning vorm te geven. Wat dat kost? Dat hangt af van de bouwmaterialen die je kiest. Reken op een gemiddelde prijs van:

  • 12.100 euro (incl. btw) voor je keuken
  • 7000 euro (incl. btw) voor je sanitair
  • 48 euro/m² (incl. btw) voor je vloer

Dit om je een idee te geven. Hou je alles basic? Dan komt het totaalplaatje wellicht wat goedkoper uit. Trek je de kaart van luxe, luxe en nog eens luxe? Dan tast je natuur­lijk iets dieper in de buidel.

Bouwmaterialen voor buiten

En hoe zit het met de buitenkant van je woning? Bakstenen, voegen, schrijnwerk, … Kiezen maar! Al heb je daar natuurlijk wel rekening te houden met de bouw­voor­schriften van je perceel. Geen zorgen: wij zoeken uit welke dat zijn. En wat als je voor een koppelwoning gaat: wie kiest dan de bouwmaterialen voor buiten? Eenvoudig, de partij die als eerste zijn handtekening onder het contract zet. First come, first served.

Mockup inspiratieboek 2023 1 Groot

Ontdek alle mogelijkheden voor jouw nieuwe thuis in ons gratis inspiratieboek.

Je bouwplannen vlot realiseren? Hyboma helpt je op weg.

Aan het begin van een bouwtraject sta je voor heel wat keuzes. Om het je makkelijker te maken, tonen we je graag enkele voorbeelden van hoe wij voorgaande projecten aanpakten. Van plannen en indeling tot bouwstijl en afwerking.

Vraag nu ons inspiratieboek aan en ontvang eerstdaags de leukste woonideeën in je bus.

STUUR MIJ EEN GRATIS INSPIRATIEBOEK