Terug naar overzicht

Vlot van hun woning naar een nieuw appartement

Genieten van nieuwe vrijheid

Leeg nest, nieuwe kansen, vonden Jean-Marie Roos (62) en Nancy Molly (59) toen hun volwassen kinderen het ouderlijke nest hadden verlaten. Daarom besloten ze hun Kortrijkse gezinswoning in te ruilen voor een volledige nieuw Hyboma-appartement in Harelbeke. “Op elk vlak een positieve beslissing”, klinkt het unisono bij de tevreden bewoners.

Harelbeke koppel 30 Groot

Het afscheid van de woning liep verrassend vlot

Na een half leven in hetzelfde huis te hebben gewoond is afscheid nemen van die woning niet altijd vanzelfsprekend. Voor Jean-Marie en Nancy verliep die overstap echter verrassend vlot. “In dat soort zaken zijn wij altijd nogal nuchter geweest”, zegt Nancy. “Toen mijn man drie jaar geleden met pensioen ging, borrelde bij ons eigenlijk meteen het idee op om te verhuizen. Niet alleen was onze vroegere woning in Kortrijk met haar vier slaapkamers te groot, te energieverslindend en te onderhoudsintensief. We waren ook echt overtuigd dat we aan iets nieuws toe waren, aan een plaats waar we ons leven een nieuwe start konden geven. Maandenlang checkten we alle folders, advertenties en websites op geschikte nieuwbouwappartementen. Uiteindelijk vonden we op Immoweb precies wat we zochten. De zeven appartementen van het kleine maar fijne Hyboma-nieuwbouwproject Residentie Mimosa in Harelbeke stonden toen nog grotendeels casco. Veel elementen gaven ons meteen een goed buikgevoel. We namen contact op met Hyboma-adviseur Janne Van Canneyt die ons alle details van het project uitlegde en ons vrijblijvend een rondleiding gaf. Vooral het knap ingerichte kijkappartement gaf ons een mooi beeld van wat wonen in Residentie Mimosa kon betekenen. Dat gaf voor ons de doorslag.”

Vlotte verkoop oude woning

Nancy en Jean-Marie kozen voor een tweeslaapkamer-appartement op de eerste verdieping. Voor ze het appartement kochten, wilden ze wel eerst nog hun eigen woning in Kortrijk verkopen. “We hoopten natuurlijk op een mooie verkoopprijs”, zegt Jean-Marie. “We hebben de woning de voorbije 37 jaar goed onderhouden en nog niet zo lang geleden hebben we ze zelfs nog gerenoveerd en gemoderniseerd. Waar we wel een beetje tegenop zagen was tegen de hele verkoopprocedure: afspraken maken, bezichtigingen organiseren, discussies over de prijs,… We besloten daarom de verkoop in handen te geven van de immo-afdeling van Hyboma. Vastgoedspecialiste Martine Monteyne won met haar kordate maar heel transparante aanpak meteen ons vertrouwen. Dat bleek ook volledig terecht, we hadden helemaal geen omkijken naar alle praktische en administratieve regelingen en Martine wist voor ons een heel mooie prijs te onderhandelen. Bovendien bleek de unieke ‘verkoop- en bouwformule’ in ons geval een perfecte keuze. De periode tussen de verkoop van onze oude woning en het moment dat we onze intrek konden nemen in ons nieuwe appartement werd daardoor kosteloos overbrugd. In ons geval bedroeg die periode ongeveer drie maanden. We konden dus al die tijd zonder extra kosten in onze woning blijven wonen tot ons nieuwe appartement instapklaar was.”

Appartement met buitengevoel

Het doorzon-appartement van Nancy en Jean-Marie ligt op de eerste verdieping. Het koppel kocht ook de achterliggende garagebox en een volledig afgesloten privétuintje, waar Jean-Marie groenten en wat kleinfruit teelt. “Mensen vrezen soms dat ze in een appartement het contact met de natuur zullen verliezen”, zegt Nancy. “Dat is hier totaal niet het geval. Als extra’s bij ons lichtrijke appartement hebben we hier niet alleen ons eigen tuintje en een zuid georiënteerd dakterras. Doordat we voor een tweeslaapkamer-appartement kozen is er ook binnen meer dan ruimte genoeg, ook voor onze twee poezen. We zijn allebei fervente kattenliefhebbers en we konden onze twee rakkers hier perfect laten aarden, mede dankzij het mooie groendak dat meteen aan ons terras grenst. De poezen liggen er vaak een hele namiddag lekker lui te zonnen, een genot om te zien!”

Kneed je eigen woning

Op het moment van de verkoop stond het appartement van Nancy en Jean-Marie nog casco. “We hebben de inrichting dus nog helemaal zelf kunnen bepalen”, zegt Nancy. “Het was fijn om in de showrooms onze vloeren, keuken en sanitair te kunnen kiezen. De opgegeven budgetten volstonden ruimschoots om van dit appartement helemaal onze eigen woonst te maken. Onze werfleider Christophe zorgde er voor dat alle werken prima op elkaar werden afgestemd en probleempjes vlot werden opgelost. Daardoor konden we al na drie maanden onze intrek nemen in het volledig afgewerkte appartement, eigenlijk nog vroeger dan ons was voorgespiegeld.” Over de kwaliteit van de werken zijn beide bewoners het roerend eens. “Stuk voor stuk vakmensen. Daarin herkenden we de jarenlange ervaring van een bouwonderneming die duidelijk alleen met de allerbeste uitvoerders in zee wil gaan.” Eén jaar na de verhuizing is van enige heimwee naar de oude woning geen spoor bij Nancy en Jean-Marie. “In dit mooie en onderhoudsvriendelijke appartement hebben we de draad van ons leven weer opgeraapt en genieten we maximaal. Eigenlijk voelt het als op hotel gaan, maar dan het hele jaar door.”

Meer weten over de Verkoop- en bouwformule?

Contacteer onze adviseurs voor vrijblijvend advies. Of lees hier al meer: https://hyboma.be/verkoop-en-b...

Maak een vrijblijvende afspraak