Terug naar overzicht

“Wij houden van eenvoud en rechtlijnigheid

Netjes binnen de afgesproken bouwtermijn kon in september 2018 de halfopen black & white-woning van Jens De Bruyne en Silke Bogaerts worden opgeleverd. Het jonge koppel beleefde die periode als een geslaagd bouwverhaal dat de start van een prachtig nieuw hoofdstuk in hun leven inluidde.

jens-silke-hyboma

Na twee jaar samen in een huurhuis te hebben gewoond in Gent, besloten Jens en Silke in 2017 om voor een eigen nieuwbouwwoning te gaan. Silke, afkomstig van Heist-Op-Den-Berg, volgde haar vriend daarbij naar zijn thuisgemeente Lichtervelde. In de nieuwe woonwijk Rozendale, op de vroegere site van metaalbewerkingsfabriek Radius, vonden ze een 362 vierkante meter groot perceel voor halfopen bebouwing. “Op de website van Hyboma, die de bouwgrond in portefeuille had, vonden we precies waar we van droomden”, zegt Jens. “Een voldoende groot perceel waar we een betaalbare koppelwoning met tuin konden laten realiseren, helemaal in de bouwstijl die ons beviel. Twee weken nadat we contact namen met Hyboma was de deal al geklonken. In september 2017 gingen de werken van start en nog geen jaar later was onze woning instapklaar.”

Goed geïnformeerd gestart

“Dit was onze eerste bouwervaring, maar we hadden ons vooraf heel goed geïnformeerd,” zegt Jens. “Ik kan mij inbeelden dat het voor veel jonge mensen die voor het eerst bouwen wel eens schrikken is over wat daar in de loop van het bouwverhaal allemaal bij komt kijken. Door ons vooraf goed in te lichten – zeker over de gangbare prijzen die gepaard gaan met elk van onze specifieke keuzes – verliep dat proces bij ons volstrekt stressloos. Wat het voor ons extra aangenaam bouwen maakte, was de aanspreekbaarheid van architect Jan Maes en van de Hyboma-aannemers, voor, tijdens en lang na de bouw. Wij hadden vooraf een duidelijke visie over waar we met onze woning naartoe wilden. Dat bleek voor geen van de betrokken partijen een probleem te zijn. Zo hebben we zelfs het grondplan van onze woning licht aangepast omdat we niet helemaal akkoord gingen met een uitsprong in de leefruimte.”

Leveranciers die meedenken

“Voor de binnenafwerking stelde Hyboma een aantal leveranciers voor, waar we gretig gebruik van maakten”, zegt Silke. “Enkel onze binnendeuren en de keuken lieten we door eigen kennissen van ons plaatsen, wat voor Hyboma overigens geen enkel probleem was. We gingen voor de badkamer, de vloer en de eiken trap lichtjes over het vooropgestelde budget, maar we wilden dan ook volledig voor onze persoonlijke smaak gaan. Dat Hyboma over een goed uitgebouwde dienst-na-oplevering beschikt, bleek ook een mooie zaak. We hadden zeker niet te klagen over de kwaliteit van de werken, integendeel. Maar bij bijna elke nieuwbouw duikt vroeg of laat wel ergens een klein mankementje op, en dat was hier niet anders. Zo stuurde onze contactpersoon bij Hyboma voor een kleine lekkage aan een cv-buis meteen een vakman die het probleem snel en zonder enige discussie of meerprijs voor ons verhielp.”

Gevoel van ruimte

Ondanks het ontbreken van een zolder in deze woning met plat dak, kon de architect de nood aan bergruimte prima opvangen. “Pas sinds we hier wonen, beseffen we hoe ingenieus de architect hier met volumes en dimensies heeft omgesprongen. Op onze niet eens zo grote woonoppervlakte voelt het toch aan alsof we ruim wonen. Dat elke dag mogen ervaren is gewoon schitterend.”

Vind jouw nieuwbouwwoning