Terug naar overzicht

Naar nieuwe woning in recordtijd

Jens en Eveline kochten nieuwbouwwoning in Ardooie

Dat er een krapte heerst op de woningmarkt konden Eveline (42) en Jens (44) aan den lijve ondervinden toen ze vorig jaar Evelines vroegere woning te koop stelden. “Nog geen week nadat de immo-afdeling van Hyboma de woning te koop had aangeboden was ze al voor een mooie prijs verkocht”, zegt Eveline. “Een prima start om de aankoop van onze nieuwe woning te helpen bekostigen.”

Aardooie koppel 18 Groot

Verkoop- en bouwformule

De unieke ‘verkoop- en bouwformule’ die Hyboma aanbiedt, kwam in het geval van Jens en Eveline als een geschenk uit de hemel. “We hadden onze pijlen gericht op een nieuwbouwwoning in een rustig gelegen, vlot bereikbaar Hyboma-nieuwbouwproject in Ardooie”, zegt Jens. “Om die bouwdroom te realiseren wilden we de woning van Eveline in Roeselare eerst nog verkopen. Immo-adviseur Martine Monteyne leidde alles in goede banen, zodat de woning in een mum van tijd verkocht was.”

Wat vooraf ging

Jens en Eveline waren al een tijdje op zoek naar een leuke nieuwe plek voor zichzelf. “Graag bleven we zo dicht mogelijk bij Roeselare wonen”, zegt Jens. “Begin 2022 hadden we al bouwprojecten van verschillende bouwbedrijven bezocht. Licht ontgoocheld omdat geen van hen volledig aan onze verwachtingen kon of wou voldoen, hadden we onze zoektocht tijdelijk gestaakt. Tot we plots letterlijk en passant de nieuwe, volledig door Hyboma ontwikkelde woonbuurt op de grens van Ardooie en Roeselare ontdekten. We namen contact op met bouwadviseur Kristof Proot, die ons rondleidde in één van de half afgewerkte woningen. Meteen hadden we er een goed gevoel bij. De ligging was perfect en de eigentijdse typologie van de woningen in deze mooie nieuwe ontwikkeling beviel ons. Wel wilden we absoluut een garage, wat die woning niet had. Omdat we hier één van de eerste kopers waren, konden we gewoon een andere, wat ruimere halfopen woning met garage kiezen die wel volledig aan onze verwachtingen voldeed.”

Eigen stek krijgt vorm

Eveline en Jens kochten hun nieuwe woning onder de opschortende voorwaarde van verkoop van de eigen woning, zodat ze geen enkel financieel risico liepen. De verkoop- en bouwformule was lang niet de enige opsteker binnen hun bouwverhaal. “Dat Hyboma zowel de verkoop van de vorige woning als de bouw van onze nieuwe woning kon behartigen maakte de verkoop- en verhuisperiode voor ons volledig stressvrij”, zegt Eveline. “Alle opeenvolgende stappen werden perfect op elkaar afgestemd. We hoefden ons dus nergens zorgen over te maken, al werden we door de werfleider goed op de hoogte gehouden van de stand van zaken en van de timings. Helemaal enthousiast werden we toen we keuzes konden beginnen maken over de binnenafwerking. De grote budgettaire vrijheid die Hyboma garandeert, zorgde ervoor dat we de woning helemaal tot onze eigen stek konden maken.”

Beloften nagekomen

Het interieur van de woning van Jens en Eveline oogt ruim, helder en smaakvol en daar zitten de keuzes van de bewoners zeker voor iets tussen. “Bij onze bezoeken aan de showrooms deden we veel inspiratie op”, zegt Eveline. “Zelf vinden we onze cementtegeltjes met een eenvoudig retromotiefje één van de meest gewaagde maar geslaagde keuzes. We pasten ze zowel toe voor de keukenvloer als voor de douchewanden in de badkamer. Met de keuken zelf gingen we bewust lichtjes over het budget, maar voor het sanitair was er dan weer budget over, dus dat compenseerde. Op plan beschikte de nieuwe woning over vier slaapkamers, waarvan wij er één als dressing lieten uitwerken en één als bureau. Het mag ook gezegd dat de stielmannen die Hyboma inschakelt duidelijk uit het goede hout gesneden zijn. Onze werfleider zorgde ervoor dat alle werken op elkaar waren afgestemd. Het ene akkefietje – een per ongeluk veroorzaakt barstje op onze houten trap – werd meteen kosteloos voor ons hersteld. Alles werd ruim binnen de afgesproken tijd en binnen het afgesproken budget afgewerkt.”

Energiezuinig wonen

Hyboma deelt de ambitie van de Vlaamse Regering om elke woning tegen 2050 volledig energieneutraal te krijgen. De woning van Eveline en Jens is zowel wat thermische isolatie, de energieprestatie als wat het binnenklimaat betreft helemaal klaar voor die toekomst. Toch wilden de bewoners een nog groter aandeel zonne-energie. Het hellend dak bood gelukkig ruimte voor nog extra zonnepanelen, die de energiefactuur van de bewoners verwaarloosbaar klein zullen maken.

Buurtgevoel

Jens, die in een Ferrari-garage werkt, heeft een passie voor snelheid en mechaniek. In de leefruimte van de nieuwe woning staat zijn perfect onderhouden krachtpatser Honda Fireblade in Repsol-uitvoering als een kunstwerk te pronken. “We zijn er nog niet helemaal uit of we hem hem voorgoed in het interieur zullen laten staan”, lacht Eveline. “Maar aangezien we nu over een ruime garage beschikken, kan hij ook daar een veilige plaats krijgen.” Zelf werkt Eveline als thuisverpleegster. “Onze nieuwe woning combineert het beste van twee werelden. Zowel voor onze beide jobs als voor de vlotte bereikbaarheid van alles wat we nodig hebben is de ligging gewoon perfect. Het is hier bovendien verrassend rustig wonen. Hyboma ontwikkelde voor deze nieuwe buurt een mix van verschillende woningtypes. Dat leidde ertoe dat zich hier snel bewoners van alle leeftijden en genres kwamen vestigen, wat een gezellig buurtgevoel creëerde. Hier komen we echt thuis.”

Maak een vrijblijvende afspraak