Terug naar overzicht

Overbruggingskrediet versus verkoop- en bouwformule

Overweeg je om je woning te verkopen en een nieuwe woning te bouwen of kopen?

Hieronder maken we de afweging tussen het overbruggingskrediet en de verkoop- en bouwformule.

overbruggingskrediet-versus-verkoop-en-bouwformule-hyboma

Wat is een overbruggingskrediet?

Bij een overbruggingskrediet schiet de bank de toekomstige verkoopprijs van jouw huidige woning voor. Zo financier jij jouw nieuwe woning of bouwproject al voor je je huidige woning verkocht hebt. Je betaalt de bank dan later terug met de opbrengsten van je verkochte woning. Deze overbruggingsperiode is beperkt in de tijd: van enkele maanden tot maximaal een paar jaar. Jij betaalt gedurende de looptijd van het overbruggingskrediet rente op het geleende bedrag. Ook zijn er dossierkosten verbonden aan dit krediet. Financieel gezien is dit een zware periode. Zeker in combinatie met je huidige afbetaling en de interesten op je eerste hypothecair krediet. Naast het financiële plaatje is er ook nog de stress om de verkoop van je huidige woning. Als je die niet op tijd verkocht krijgt, kom je in de problemen. De verkoop- en bouwformule van Hyboma daarentegen geeft je zowel financieel als mentaal veel meer gemoedsrust. We leggen hieronder uit wat precies het voordeel is van dit alternatief voor het overbruggingskrediet.

Wat is het voordeel van de verkoop- en bouwformule?

De verkoop- en bouwformule is een voordeliger alternatief voor het overbruggingskrediet. Via onze verkoop- en bouwformule reserveer je een bestaande woning, bouwgrond of gepland nieuwbouwproject voor een periode van 6 maanden. Je hebt in dit geval geen overbruggingskrediet nodig tot het moment dat je vorige eigendom verkocht is. Hyboma regelt deze overgangsperiode voor jou zonder kosten aan te rekenen.

Geen financiële risico’s bij een verkoop- en bouwformule

Hyboma reserveert kosteloos je bouwgrond of nieuwe woning en dit 6 maanden lang. Je betaalt met andere woorden geen rente of dossierkosten zoals bij een overbruggingskrediet. En nog een groot voordeel: wij regelen de verkoop van je huidige woonst. Jij hoeft je hier dus niet druk om te maken. Raakt je woning niet tijdig verkocht? Dan kom jij niet in financiële problemen. Na 6 maanden gaat namelijk de opschortende voorwaarde van de verkoop van je woning in. Je hoeft in dat geval dus geen kosten te betalen. Alle rechten en plichten die verbonden waren aan je nieuwe project vervallen dan.

Shelly en Ruben 2

Verkoop en bouw

Verkoop en bouw
zonder overbruggingskrediet.

Jouw bestaande woning verkopen en tegelijk een nieuwe thuis bouwen? Onze unieke verkoop- en bouwformule brengt financiële gemoedsrust terwijl Immo by Hyboma naar de juiste koper zoekt.

Ontdek alles over verkoop en bouw