Terug naar overzicht

“Aangenaam verrast door keuzevrijheid in elke bouwfase

Ruben (30) en Shelly (28) woonden al even in een sleutel-op-de-deurwoning, toen ze plots een mooi stukje bouwgrond opmerkten in hun buurt. Een jaar later was hun droomhuis af, van a tot z gebouwd door Hyboma. En zonder duur overbruggingskrediet, dankzij de verkoop- en bouwformule!

shelley-ruben-hyboma

Sommigen bouwers laten alle keuzes graag aan professionals over, anderen willen graag veel zelf beslissen. Ruben en Shelly behoren tot die laatste categorie. “We woonden al enkele jaren in een sleutel-op-de-deurwoning”, aldus Ruben. “Maar we koesterden toch de droom om onze definitieve woning helemaal naar onze smaak te laten bouwen.”

Toen ze vlakbij hun oude huis een Hyboma-bouwgrond opmerkten, schoten Ruben en Shelly in actie. “Na een verkennend gesprek met de Hyboma-adviseur, was voor ons de keuze eigenlijk snel gemaakt. Glasheldere afspraken, een strikte werfopvolging, kwaliteitsvolle technieken en materialen … Het beviel ons allemaal. En wat echt de doorslag gaf, was de onbeperkte vrijheid die we kregen.”

Vrijheid, van ontwerp tot materiaalkeuze

Het perceel van Ruben en Shelly is 348 m2 groot. Meer dan genoeg voor de bouw van een ruime, vrijstaande woning met dubbele carport en achtertuin. En die ruime woning werd helemaal gebouwd naar hun eigen smaak.

“De architect luisterde aandachtig naar al onze wensen”, zegt Shelly. “Hij vertrok vanuit een eenvoudige schets die wij zelf maakten. En ook qua materialen konden we doen wat we zelf wilden. De Tongerse Rijnvorm-gevelsteen, de erker met natuurleien en het zwarte PVC-schrijnwerk matchen perfect met de Scandinavische stijl van ons interieur.”

Ruben beaamt dat: “Wij wilden graag veel vrijheid, van de plannen tot en met de afwerking. En dat werd door de architect, de werfleider én de aannemers toegejuicht. Het is duidelijk: voor Hyboma zijn de toekomstige bewoners de beslissers. Onze tevredenheid was vanaf dag één alles wat telde. Dat leverde ons een heel positief bouwverhaal op!”

Het gemak van een verkoop- en bouwformule

Ook de verkoop- en bouwformule van Hyboma was voor Ruben en Shelly een opsteker. “De verhuis, de verkoop van onze vroegere woning en de herfinanciering verliepen allemaal supervlot”, zegt Ruben. “Het unieke aan deze bouwformule is dat Hyboma kosteloos je bouwgrond reserveert voor een periode van zes maanden. Die periode gaat in vanaf de ondertekening van het aannemingscontract”.

“Anders dan bij een overbruggingskrediet, moesten we geen dossierkosten of interesten betalen”, gaat Ruben verder. “Zo konden we de hele bouwperiode lang, toch ongeveer een jaar, in onze eerste woning blijven. Ons beschikbare budget konden we daardoor helemaal in ons nieuwe project investeren.”

Is de verkoop- en bouwformule ook wat voor jou?

De verkoop- en bouwformule van Hyboma is ideaal voor wie een nieuw huis wil bouwen of kopen, maar eerst nog een woning moet verkopen. Met onze speciale formule overbruggen wij kosteloos de periode tussen de start van je nieuwbouw en de verkoop van je huidige woning. En dat tot zes maanden lang! Zo blijf je met een gerust hart in je huidige eigendom wonen tot je nieuwe huis klaar is. Je betaalt geen extra huurkosten en je moet slechts één keer verhuizen.

Ontdek hier alles verkoop en bouw