Terug naar overzicht

“Dit is exact het huis dat we wilden”

Voor Sam (27) en Kimberly (27) startte het Hyboma-bouwverhaal in 2017. De zoektocht die ze toen startten naar een nieuwbouwwoning waarvan ze de inrichting nog volledig zelf konden bepalen, leidde hen naar Stasegem.

sam-kimberly-hyboma

De Hyboma-nieuwbouwwoning in Stasegem (Harelbeke) is niet de eerste woning die Sam en Kimberly delen. “In 2014 kochten we samen een te renoveren rijwoning, ook in Harelbeke”, zegt Sam. “Onze vrije uren gingen in de maanden en jaren na die aankoop grotendeels op aan de verbouwing ervan. We vervingen nagenoeg alles, tot en met de volledige elektriciteit. Uiteindelijk was het er best aangenaam wonen. Maar toen onze kleine Médard – intussen één jaar oud – zich aankondigde, borrelde bij ons het verlangen op om voor iets meer gezinsvriendelijks te gaan. De stress van een tweede verbouwing wilden we geen tweede keer meemaken, het moest dus een nieuwbouw worden. We schuimden het internet af op zoek naar de meest geschikte bouwonderneming, tot er op een onbewaakt moment tijdens een Facebook-sessie een popup van Hyboma op het scherm verscheen. Dat was onze eerste kennismaking met de vlakbijgelegen verkaveling ‘Steenbrugstraat’, die later onze nieuwe thuis zou worden.”

Meteen overtuigd van ligging

Na onderling overleg tussen Sam en Kimberly nam het koppel snel contact op met Mathieu Lambrecht, adviseur bij Hyboma, die het merendeel van de bouwgronden op de Steenbrugstraat-site in portefeuille had. “Mathieu nam ons mee naar de verkaveling, die toen nog maar in de fase ‘bouwrijpe grond’ zat. Toch waren we op slag overtuigd van de troeven van deze plek. Diezelfde dag nog hapten we toe en gaf de bank ons de goedkeuring voor de lening. Vooral de ligging van het perceel was doorslaggevend bij onze snelle beslissing. Het is hier echt een mooie, rustige nieuwe buurt, vlot bereikbaar en met de ‘groene long’ van het provinciaal domein De Gavers vlakbij. Toch ben je hier niet afgesloten van het stadsleven en heb je een snelle verbinding met de E17. Omdat geen van ons beiden groene vingers heeft, hoefde een grote tuin voor ons niet per se. Ons 197 vierkante meter grote perceel is dan ook bijna volledig bebouwd, maar de zonbeschenen stadstuin achteraan biedt ons toch de mogelijkheid om ’s zomers buiten te genieten. Binnen zorgt de oriëntatie van de woning voor een maximale lichtinval.”

Vlot van winddicht naar afgewerkt

"Het is verbazend hoezeer zo’n persoonlijk bouwproces je bij de keel grijpt”, herinnert Sam zich. “Hoewel in ons geval alle keuzes tot en met het wind- en waterdicht maken van de woning al vast lagen, kwamen we toch graag elke dag naar de vorderingen kijken. Dit zou tenslotte uitgroeien tot de plaats waar onze toekomst zich zou afspelen. Toen in januari 2018 de woning na een korter dan verwachte bouwtijd winddicht afgewerkt was, waren wij aan zet om er helemaal onze eigen stek van te maken."

"

Hyboma bood ons keuze uit verschillende leveranciers van bouwmaterialen”, zegt Kimberly. “Dat kiezen was voor ons, liefhebbers van een neutrale stijl, een waar plezier. In één week hadden we al onze keuzes gemaakt: zwarte natuursteen in de keuken, onderhoudsvriendelijk keramisch parket in de leefruimtes, een luxueus bad, enzovoort. Dat we het opgegeven budget daarbij lichtjes overschreden was onze persoonlijke keuze. In alle showrooms werden we goed ontvangen en geadviseerd, van keukenbouwer tot de mensen van de centrale verwarming en elektriciteit en sanitair. Iedereen toonde zich gul met tips en advies, zowel in de showrooms als tijdens de werken. De periode van winddicht tot volledig afgewerkt besloeg maar enkele maanden, een heel knap resultaat, vinden we."

Start jouw traject naar een nieuwbouwwoning