Terug naar overzicht

Profiteer met Hyboma van het 6% btw-tarief op nieuwbouwwoningen.

Sloop, heropbouw en fiscale voordelen: met Hyboma is jouw droomwoning binnen handbereik.

Heb je plannen om een nieuwe woning te bouwen, maar word je afgeschrikt door de hoge kosten? Dankzij de 6% btw-maatregel kan je flink besparen op je bouwproject. En het goede nieuws is dat Hyboma, als ervaren algemene aannemer, jou hierbij kan helpen.

2

Wat houdt de 6% btw-regeling precies in?

Normaal betaal je bij nieuwbouwprojecten 21% btw op de constructie. Echter, onder bepaalde voorwaarden kan je genieten van een verlaagd btw-tarief van 6%. Deze maatregel is specifiek bedoeld voor wie een woning met afbraakpotentieel aankoopt en deze vervolgens sloopt om, op de grond, een nieuwe woning te bouwen. Het resultaat? Een splinternieuw huis tegen een aanzienlijk lagere kostprijs!

De voorwaarden

Het verlaagde btw-tarief is van toepassing als je als bouwheer voldoet aan een aantal belangrijke voorwaarden:

  • Je koopt een grond met een bestaande woning die moet worden afgebroken.
  • Je dient een officiële aanvraag in voor de sloop en heropbouw van de woning.
  • De nieuwe woning wordt je enige, eigen woning die hoofdzakelijk wordt gebruikt als hoofdverblijfplaats en waar je voor minimum 5 jaar gedomicilieerd bent.
  • Of de bouwheer is een rechtspersoon of natuurlijk persoon die de nieuwe woning zal verhuren in het kader van het sociaal beleid en dit gedurende minstens 15 jaar.
  • De totale bewoonbare oppervlakte mag niet groter dan 200 m² zijn. Let wel: badkamer, garage, hal, trappenhal, niet-bewoonbare zolder of kelder worden niet meegerekend in de 200 m².

Alle voorwaarden kan je nalezen via: https://financien.belgium.be/nl/particulieren/woning/bouwen/afbraak-wederopbouw

Voldoet jouw project aan deze voorwaarden? Dan kan je bij Hyboma rekenen op professionele begeleiding van A tot Z. Wij helpen je niet alleen bij het bouwproces, maar ondersteunen je ook bij de administratieve afhandeling.

Waarom kiezen voor Hyboma?

Als ervaren algemene aannemer hebben wij de kennis en expertise in huis om jouw droomwoning te realiseren, van ontwerp tot oplevering. Wij begeleiden je stap voor stap en zorgen ervoor dat jouw bouwproject soepel verloopt, met oog voor kwaliteit en afwerking. Door met ons samen te werken, ben je verzekerd van een zorgeloos traject én geniet je van het verlaagde btw-tarief. Bovendien kan je bij Hyboma volledig zelf het ontwerp én de materialen voor je nieuwe thuis kiezen. Onze bouwadviseurs en architecten starten van een wit blad en ontwerpen je woning naar jouw wensen, binnen jouw budget, tegen een vaste totaalprijs.

Wil je graag ideeën opdoen? Informeer dan naar onze inspiratiewoningen: een reeks uitgekiende ontwerpen in verschillende bouwstijlen. Ze brengen je vast op ideeën.

Wil je meer weten over de 6% btw-maatregel en hoe Hyboma jouw nieuwbouwproject betaalbaar kan maken? Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek: 051 480 980 of info@hyboma.be.

Laat je inspireren

Dankzij de 6% btw-regeling is nieuwbouw voor veel gezinnen ineens een stuk haalbaarder geworden. Bij Hyboma zorgen we ervoor dat je op een vlotte en zorgeloze manier kan profiteren van deze regeling en begeleiden we je doorheen het hele proces. Sloop, heropbouw en fiscale voordelen: met Hyboma is jouw droomwoning binnen handbereik! Laat je alvast inspireren en vraag jouw gratis inspiratieboek: 051 480 980 of info@hyboma.be. Het bevat 250 pagina’s boordevol woonideeën.