Terug naar overzicht

Stappenplan voor wie gaat bouwen

Een woning bouwen, dat houdt verschillende stappen in. Maar waar begin je nu precies mee? Koop je meteen een bouwgrond of denk je eerst na voor je deze stap zet? Wij werkten een heus stappenplan uit.

stappenplan-voor-wie-gaat-bouwen-hyboma

1. Bepaal je budget

Vooraleer je start met het zoeken naar bouwgrond, denk je het best even na over jouw budget. Wanneer je vooraf je budget bepaalt, weet je ook perfect wat je kan verwachten en kom je later niet voor verrassingen te staan.

2. Bepaal wat je precies wil

In het keuzeproces zijn er nu eenmaal veel opties: wil je een losstaand perceel of gaat je voorkeur eerder uit naar een halfopen bebouwing? Naast de grootte van je perceel dien je ook na te denken over jouw favoriete stijl: ben je fan van landelijk, tijdloos of modern? De keuze ligt bij jou.

3. Locatie, locatie, locatie

Na het bepalen van jouw wensen is het tijd voor concrete beslissingen. Eerste zaak die je moet bepalen: waar ga je wonen? Maak het jezelf gemakkelijker en stel jouw zoekopdrachten in op jouw gewenste regio’s. Eenmaal je een locatie gevonden hebt, check dan zeker de stedenbouwkundige voorschriften en ontdek wat kan en wat niet.

4. Denk aan de lening

Vooraleer je een bod op een bouwgrond doet, maak je het best al een afspraak bij de bank. De adviseur van jouw financiële instelling zal je meteen kunnen zeggen welk budget haalbaar is en aan welk tarief je een lening kan aangaan.

5. Bouwgrond kopen

Het is zover: je kan een bod uitbrengen. Wanneer dit bod aanvaard wordt, kan je jezelf de trotse eigenaar van een bouwgrond noemen.

6. Het plan

De plannen voor een bouwgrond zijn eindeloos. Wanneer je hier een huis op wil bouwen, ga je het best langs bij experten in dit vakgebied. Bij Hyboma kan je zowel terecht voor een sleutel-op-deur-woning die volledig afgestemd is op jouw wensen. Of wij helpen jou met jouw woning op maat. Voor elk wat wils dus. Hyboma neemt het administratieve luik ook ook voor haar rekening: over bijvoorbeeld de bouwaanvraag hoef je je geen zorgen te maken.

7. Tekenen contract

Het plan staat op papier. Wel, dan is het tijd voor het contract te ondertekenen. Met dit contract maak je de start van jouw bouwproject officieel.

Vind jouw nieuwbouwwoning Contacteer Hyboma
thuis-die-bij-je-leven-past-hyboma

Een thuis die écht bij jouw leven past. Dat is waar wij voor gaan.

Geef je nieuwe thuis vorm met ons inspiratieboek.

Bouwplannen? In ons inspiratieboek vind je tal van voorbeelden op vlak van indeling en bouwstijl die je kunnen inspireren voor jouw nieuwe thuis.

Home by Hyboma zorgt voor de afwerking op jouw maat.

Een persoonlijke binnen- en buitenafwerking door Home by Hyboma maakt het plaatje af.

VRAAG JOUW GRATIS INSPIRATIEBOEK