Terug naar overzicht

Verkoop onder opschortende voorwaarden: wat is dat?

Bij de aankoop van een huis is het belangrijk om opschortende voorwaarden te laten opnemen in je contract. We leggen je in dit artikel uit wat opschortende voorwaarden zijn en waarom het financieel belangrijk is om hier aandacht aan te besteden.

Ieper luc martine hyboma 1

Wat zijn opschortende voorwaarden?

Je koop-of bouwcontract kan kosteloos ontbonden worden in bepaalde situaties als je deze vooraf vastlegt onder de noemer ‘opschortende voorwaarden’. Dankzij deze opschortende voorwaarden loop je financieel geen risico als de aankoop of bouw niet kan doorgaan. Je tekent je contract hierdoor in alle vertrouwen. De bouwgrond, woning of het appartement kan niet meer aan iemand anders worden verkocht tot de datum die je in het contract hebt laten opnemen.

Voorbeelden van opschortende voorwaarden

Je hebt net een bouwcontract getekend, maar dan krijg je te horen van je bank dat de lening is geweigerd. Of je krijgt geen omgevingsvergunning, waardoor je niet kunt starten met de bouw. Nog een andere situatie: je huidige woning raakt maar niet verkocht en je hebt hierdoor geen geld om je nieuwe woning te betalen.

Verkoop & bouw: een unieke opschortende voorwaarde bij Hyboma

Heb je een eigen huis dat je eerst nog moet verkopen en heb je schrik dat de verkoop misschien langer duurt dan verwacht? Dan is de verkoop-en bouwformule van Hyboma een interessante oplossing. Je aankoop wordt pas definitief als je huidige eigendom is verkocht. Hyboma overbrugt deze periode bovendien kosteloos gedurende 6 maanden. Je moet hierdoor geen duur overbruggingskrediet aangaan. Ook nemen wij de verkoop van jouw huidige eigendom op ons. Hier lees je alles over deze unieke verkoop- en bouwformule.