Terug naar overzicht

Waarom is het nuttig om een kijkwoning te bezoeken?

Een bezoek aan een kijkwoning helpt jou om je bouwplannen concreter te maken. Je bent van plan om binnenkort je eigen woning te bouwen, maar hebt ongetwijfeld nog veel praktische vragen. Of je bent op zoek naar inspiratie. Kijkwoningen zijn volledig afgewerkt. Ze geven je dus een realistisch beeld van een nieuwbouwproject. Tegelijkertijd is het de ideale gelegenheid om leuke en uitvoerbare ideeën op te doen!

nuttig-kijkwoning-bezoeken-hyboma

Een kijkwoning: het antwoord op al je praktische vragen

Als je in een kijkwoning rondkijkt, krijg je eerst en vooral een goed zicht op wat je concreet allemaal krijgt voor een bepaald budget. Is parket haalbaar in jouw toekomstige woning? En welke extra’s kan je je veroorloven in je keuken of badkamer? Wanneer je een afspraak maakt om een kijkwoning te bezoeken, zal er altijd een adviseur ter plaatse aanwezig zijn om je hierover te informeren. Hij of zij kan jou met deze en andere bekommernissen verder helpen.

Je krijgt een realistisch beeld van een nieuwbouw

Tijdens je bezoek aan een kijkwoning krijg je onder andere een beter idee van de grootte van de verschillende woonruimtes. Je wil bijvoorbeeld slaapkamers van ongeveer 12 m2 voor je kinderen. Maar hoe groot is 12 m2 precies? Een kijkwoning maakt dat meteen duidelijk. Hetzelfde geldt voor de tuin. Je zou graag geregeld een groot tuinfeest organiseren. Of je wil er een tuinhuis in zetten of een glijbaan en een schommel. In een kijkwoning krijg je meteen een realistisch beeld van de oppervlakte. Zo kom je achteraf niet voor onaangename verrassingen te staan als blijkt dat de kamers of de tuin uiteindelijk toch te klein zijn. Met een bezoek aan een kijkwoning ken je ook de concrete indeling. Voor hoeveel wc’s ga je en waar plaats je die best? En is een noordelijk gerichte tuin altijd een nadeel? In een kijkwoning krijg je het antwoord op dergelijke praktische vragen.

Doe inspiratie op in verschillende kijkwoningen

Naast praktische tips doe je in een kijkwoning ook veel inspiratie op. Een aanrader: bekijk heel uiteenlopende woningen: van modern tot klassiek landelijk. Zo weet je wat perfect past bij jouw persoonlijke stijl. Verkies je een groot modern kookeiland met barkrukken zodat je ook in de keuken kan ontbijten? Of heb je liever een klassieke indeling? Door verschillende soorten kijkwoningen te bezoeken ga je zonder twijfel naar huis met concrete en leuke ideeën voor jouw eigen toekomstige woning. Bekijk alle kijkwoningen van Hyboma.

Mockup inspiratieboek 2023 1 Groot

Ontdek alle mogelijkheden voor jouw nieuwe thuis in ons gratis inspiratieboek.

Je bouwplannen vlot realiseren? Hyboma helpt je op weg.

Aan het begin van een bouwtraject sta je voor heel wat keuzes. Om het je makkelijker te maken, tonen we je graag enkele voorbeelden van hoe wij voorgaande projecten aanpakten. Van plannen en indeling tot bouwstijl en afwerking.

Vraag nu ons inspiratieboek aan en ontvang eerstdaags de leukste woonideeën in je bus.

STUUR MIJ EEN GRATIS INSPIRATIEBOEK