Terug naar overzicht

We hadden deze stap al eerder moeten zetten.

Geert en Maddy kochten een appartement in Hof Ter Prinne, Gits

Hadden Geert Lingier (60) en Maddy Cornette (58) vijf jaar geleden geweten wat ze nu weten, dan hadden ze hun verhuis naar een nieuw Hyboma-appartement niet zo lang uitgesteld. “Hier vonden we alles wat we op het vlak van wonen verlangden en meer,” klinkt het bij het tevreden koppel.

Portret Hof Ter Prinne 7

Van hun bestaande woning naar een nieuw appartement.

Dat hun Kortemarkse gezinswoning met vier slaapkamers al lang niet meer beantwoordde aan hun nieuwe woonbehoeften wisten Geert en Maddy eigenlijk al enkele jaren. “Onze drie kinderen waren al een tijdje het huis uit, dus bleven wij over met een zee aan niet benutte, energieverslindende ruimte”, zegt Maddy. “Bovendien werd onze oude woning voor ons – we zijn allebei rugpatiënten - in toenemende mate een probleem: trappen, veel onderhoud, oplopende kosten… We voelden dus dat het echt tijd was voor een nieuw hoofdstuk. Dan viel ons oog op het woonproject Hof Ter Prinne in Gits, dat toen in aanbouw was.”

Oude bekende

Grondontwikkelaar en bouwonderneming Hyboma die het volledige woonproject realiseerde was voor Geert en Maddy bijlange geen vreemde. “In mijn jongere jaren, toen rugperikelen mij nog geen parten speelden, werkte ik zelf ook in de bouwsector”, zegt Geert. “Mijn pad kruiste daardoor heel regelmatig dat van Hyboma. Met Daniël Verhaeghe zaliger, de oprichter van Hyboma, had ik ook een goed contact, zowel professioneel als naast het voetbalveld van SVD Kortemark, waar we beiden in de organisatie zaten. De keuze voor een Hyboma-appartement was voor ons dan ook een logische keuze, een keuze voor een vaste waarde die vertrouwen inboezemt.

Vinkenier

Na een telefoontje naar de Hyboma-bouwadviseur konden Geert en Maddy al snel een rondleiding krijgen op het project. “We bekeken verschillende appartementen”, vertelt Geert. “Op het moment van ons bezoek stonden ze allemaal in de fase ‘gechaped en gepleisterd’. Dankzij het kijkappartement kregen we een perfect beeld van hoe het er afgewerkt kon uitzien. Na heel wat wikken en wegen kozen we uiteindelijk voor een één-slaapkamer-appartement op de eerste verdieping van het B-blok. Doorslaggevend was hier de royale lichtinval en het padoekterras, met zijn 25m² het grootste van het hele project. Als verwoed vinkenier en liefhebber van levend groen biedt het terras plaats in overvloed om mijn hobby’s hier verder te zetten. Aan de lange uittrekbare tuintafel nodigen we op de mooie dagen van het jaar graag vrienden en familie uit. Het is dus echt ons ‘leefterras’ geworden.”
Binnen in het appartement is het één en al helderheid wat de klok slaat. Daar zorgen de frisse kleuren en de grote glaspartijen voor. “Dankzij de screens kunnen we de lichtinval in onze leefruimte volledig zelf doseren”, zegt Maddy. “Meer dan we vooraf vermoedden, ervaren we die grote raamoppervlakken als een echte troef. Ze versterken de band tussen binnen en buiten. Onze leefruimte en ons terras vormen samen één mooi geheel, wat het gevoel van ruimte nog versterkt.”

Parkomgeving

Hof Ter Prinne, genoemd naar de Prinnebeek die het project deels omsluit, kreeg de look & feel van een echt park. Dat betekent dat de woningen en appartementen ingebed liggen in heel veel groen. “Door de plantenkeuze en het slimme ontwerp van deze nieuwe woonomgeving vallen de onderhoudskosten van het gemeenschappelijke groen eigenlijk heel goed mee”, zegt Geert. “Met enkele van de nieuwe buren hebben we trouwens afgesproken om het grootste deel van het onderhoud zelf te doen, wat de gemeenschappelijke kosten nog meer drukt.”

Meegroeiend appartement

Alle appartementen van Hof Ter Prinne zijn rolstoeltoegankelijk. Op meerdere vlakken beantwoorden ze bovendien aan het principe van ‘levenslang wonen’. Dat betekent dat er allerlei voorzieningen zijn om de bewoners ook als ze een dagje ouder worden zonder problemen in hun vertrouwde stek te laten blijven. “We leiden nog altijd een heel actief leven en we hopen dat dat nog lang zo blijft”, zegt Geert. “Toch is het geruststellend om te weten dat ons nieuwe appartement later eenvoudig aan onze eventuele nieuwe noden zal kunnen worden aangepast.”

Zowel mensen die een appartement met terras verkiezen als gezinnen die een huis met tuin zoeken, krijgen de kans om een garage of een buitenparkeerplaats aan te kopen.

Wil ook jij de woningen en/of de appartementen in Hof Ter Prinne ontdekken en de rustgevende sfeer ter plaatse opsnuiven? Neem dan contact op voor een vrijblijvend bezoek ter plaatse.

Maak een vrijblijvende afspraak