Terug naar overzicht

Investeren in vastgoed? 
3 tips voor dé toplocatie

Waar koop je nu bij voorkeur vastgoed om te investeren?

Dat hangt voornamelijk af van je hoofdwoonplaats. De afgelopen jaren kopen mensen steeds vaker vastgoed dicht bij de stadskern. Wij geven jou hieronder drie tips om de ideale locatie te vinden voor je toekomstige vastgoedinvestering.

investeren-hyboma-vastgoed

1. Koop dicht bij de stad

Je koopt het best  vastgoed op een plaats waar de vraag naar huurpanden groot is. Je moet je met andere woorden in het hoofd van je toekomstige huurder verplaatsen. Huurders vinden vooral locatie cruciaal. Ze willen in de buurt van hun werk, scholen en winkels wonen. Om die reden zal je veel vlugger een huurder vinden in de stad dan op het platteland. Daarom koop je als investeerder beter een huurpand in een stad. De typische huurders in een stad zijn jongeren die nog aan het sparen zijn voor hun eigen woning. Of ouderen die om praktische redenen weer in stedelijk gebied komen wonen.


Durf ook te kijken naar kleinere steden! Investeren in vastgoed in een randgemeente biedt heel wat voordelen:

  • Goeie prijskwaliteitsverhouding
  • Betaalbare prijzen
  • Minder concurrentie op de huurmarkt
  • Trouw huurderspubliek
  • Mogelijkheid om later zelf te bewonen, en dit eventueel dicht bij je woonplaats

2. Koop dicht bij jouw eigen woonplaats

Het is niet aan te raden om een appartement te verhuren in de Ardennen als je zelf aan de kust woont. Dit is praktisch gezien niet ideaal. Het is tijdrovend als je telkens een paar uur in de auto moet zitten om een probleem op te lossen. Tenzij je ervoor kiest om je beleggingspand te laten beheren, kies je daarom best voor vastgoed in de buurt van je eigen woonplaats. Bovendien hou je op die manier de optie open om in de toekomst zelf in jouw beleggingseigendom te gaan wonen.

3. Koop in buurten waar je je veilig voelt

Als verhuurder moet je af en toe langsgaan in het eigendom dat je verhuurt. Daarom is het belangrijk dat je je zelf ook veilig voelt in de stad of buurt waar je pand staat. Dit betekent echter niet dat je bepaalde buurten altijd moet vermijden. Als je je investeringspand weet op te waarderen, krijg je er later ongetwijfeld een mooi rendement voor.

Benieuwd in welke types vastgoed je allemaal kan investeren? Of wat de voordelen van investeren in vastgoed zijn? Bij Hyboma kan je terecht voor advies op maat van jouw investeringswensen.