Terug naar overzicht

“Zacht afscheid van oude woning, uiterst tevreden met nieuwe”

Jongeren die nog enkele jaren extra bij ‘Hotel Mama’ blijven wonen, kunnen op die manier hun woningdroom dichterbij brengen. Nog mooier wordt het wanneer de kinderen definitief in de ouderlijke woning kunnen blijven wonen. Toen hun tweeling de leeftijd had bereikt om op eigen benen te staan, besloten Conny en Wim om hun woning aan hen over te laten en zelf te verkassen naar een gloednieuw Hyboma-appartement.

conny-wim-hyboma

Afscheid nemen van de woning die vele jaren vol mooie herinneringen herbergt, is meestal moeilijk. Conny en Wim konden die harde knip met het verleden vermijden door hun woning aan hun kinderen te verkopen. “Samen met de vier kinderen woonden we heel graag in onze woning in Beerst”, zegt Conny. “Het was dan ook enkel als flauwe grap bedoeld wanneer ik hen wel eens toeriep dat ze allemaal “buiten moesten op hun 25-ste”. Natuurlijk meenden we daar geen letter van. Maar toen onze tweeling 25 jaar werd, kwamen ze zelf met de vraag om hen te helpen bij het vinden van een eigen woning. Voor Wim en mijzelf was het besef toen al gegroeid dat onze woning eigenlijk te groot was geworden. Ons voorstel om de kinderen in de ouderlijke woning te laten blijven werd gelukkig meteen op groot enthousiasme onthaald.”

Voorbereid de toekomst tegemoet

Conny en Wim zijn daarmee geen uitzonderingen. Zo lang je kinderen of jongvolwassenen in huis hebt, is ruimte een zegen. Maar zodra ze elk hun eigen weg beginnen op te gaan, wordt het onderhoud van huis en tuin steeds meer een lastige karwei. “Ook al zijn wij als eind-vijftigers nog niet zo oud, we vonden het verstandig om ons voor te bereiden op de situatie waarin het allemaal wat te lastig of te duur wordt”, zegt Wim. “Hoe eerder je die knoop kunt doorhakken en je zinnen kunt zetten op een nieuwe, meer aangepaste woning, hoe beter. Ook al omdat het dan gemakkelijker is om nog een hypothecair krediet te krijgen bij de bank. Onze kinderen kozen er dus voor om de oude woning van ons over te kopen om er zelf in te blijven wonen. Dat was voor ons het ideale scenario. Wij hoefden de woning waarin we al die jaren lief en leed met elkaar hadden gedeeld niet plotsklaps aan vreemden over te laten. Wel vonden we het heel belangrijk - om later geen discussies te krijgen binnen het gezin - dat alles notarieel geregeld was.”

Terug onder de mensen

Conny en Wim kochten in het voorjaar van 2020 een appartement op plan in residentie Catharina in Diksmuide. Ze waren hier één van de eerste kopers. “Niet zo lang daarvoor waren wij naar een infomoment gegaan waar Hyboma zijn nieuwste project aan het publiek voorstelde”, zegt Conny. “We waren meteen gecharmeerd, niet alleen door de mooie, ruime appartementen, maar minstens even veel door de perfecte ligging van de residentie. Aan de westkant hebben we zicht op een groene stadslong met daarachter de IJzertoren. Beneden zijn er overdekte parkeerplaatsen. Het is hier heel rustig wonen en toch is het stadscentrum vlakbij. Eigenlijk maken we hier weer helemaal deel uit van het lokale leven, iets wat we de voorbije jaren een beetje verloren waren.”

Aangename zoektocht naar afwerking

De buitenschil van de residentie lag vast, voor de binnenafwerking van hun appartement mochten Conny en Wim volledig hun eigen smaak volgen. “Materialen gaan kiezen in de verschillende showrooms in de buurt was voor ons een superleuke ervaring. Hyboma garandeerde ons binnen het opgegeven bestek voldoende keuzevrijheid om bij gerenommeerde dealers als Vynckier, Trybou en Dupont alle materialen te gaan kiezen die in ons appartement het meest tot hun recht kwamen.”

Het volledige appartement werd bevloerd met de mooie naturel uitziende keramische tegels Enego Sabbia in formaat 60x60. In de badkamer (met inloop- regendouche) komen diezelfde tegels zowel op vloer als op de wanden terug in het formaat 120 x 60 cm. Het keukenblad is een onderhoudsvriendelijk composietmateriaal met een granietlook. Zowel voor- als achteraan beschikt het appartement over een padoek-terras.

Strak bouwtempo met ingebouwde flexibiliteit

“Kopen op plan bleek voor ons een heel positieve ervaring”, zegt Wim. “Dankzij mijn professioneel leven - ik stel elektrische keurings- en epc-attesten op - beschik ik over nogal wat technische bagage. Ik kon mij dus een beeld vormen van wat er tijdens de bouw allemaal moest gebeuren. De professionele aanpak van Hyboma was meteen duidelijk. De communicatie met ons verliep ook heel open en er was constant terugkoppeling van de werfleider. Dat gaf vertrouwen. Dat je als klant wel eens een kleine wijziging vraagt, vinden zij ook niet meer dan normaal. Die flexibiliteit werkte geruststellend. En ook na de oplevering was Hyboma bereid om tips en advies te geven en de spreekwoordelijke puntjes op de i te zetten. Van de door Hyboma ingehuurde schilder die de gemeenschappelijke delen van de residentie aan het afwerken was, kregen we onlangs zelfs nog heel wat nuttige tips voor de afwerking van onze nieuwe woonplek.”

Vind jouw nieuwbouwappartement